Nieuws

Met dit commando speel je schaak op Facebook

Met een simpel commando kan je tijdens een gesprek op Facebook of in de Messenger app een schaakbord oproepen.

 

We stonden er niet om te springen, maar het is een interessante easter egg: via de Facebook chat en Messenger app kan je met je gesprekspartner nu ook schaken. Wanneer je een gesprek begint hoef je enkel “@fbchess play” in te typen om te starten. Automatisch wordt je vriend dan de witte pionnen toegewezen en kan het spel beginnen. Om je kleur zelf te kiezen kan je ook gebruik maken van het commando “@fbchess play white” of “@fbchess play black”.

 

Het spelen zelf verloopt via de standaard schaaknotatie. Om een zet te doen moet je dus de plaats vermelden waar het schaakstuk naartoe moet en eventueel het stuk in kwestie. Zo zet “@fbchess a4” of “@fbchess Pa4” je pion naar het vakje a4. Als je de andere commando’s wilt ontdekken of hulp nodig hebt tijdens het spelen kan je het commando “@fbchess help” gebruiken.

De functionaliteit bestaat volgens subreddit /r/chess al sinds december 2015, maar was tot nu toe een goed bewaard geheim. Gebruiksvriendelijk is het spel niet, vanwege de ingewikkelde notatie, maar leuk om uit te proberen als je wat tijd te doden hebt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business