Nieuws

Nieuwe beeldverwerkingstechnologie maakt het onzichtbare zichtbaar

Door een algoritme op beelden los te laten, worden details zichtbaar die voorheen niet te zien waren. De nieuwe technologie kan onder andere vingerscanners een pak nauwkeuriger maken.

De nieuwe beeldverwerkingstechnologie maakt een hoop extra sterren zichtbaar.

Onderzoekers aan de University of California hebben een algoritme ontwikkeld, welke onzichtbare details op beelden tevoorschijn tovert. De nieuwe software voert verschillende mathematische operaties uit om de randen van objecten te detecteren en de features van deze voorwerpen te extraheren. Het resultaat is een beeld vol met details die normaal gezien onzichtbaar zijn voor het menselijke oog.

[related_article id=”176915″]

Oorspronkelijk was het doel van de onderzoekers om deze technologie te gebruiken om kanker in patiënten hun bloed te detecteren. Het team van wetenschappers gelooft echter dat de technologie eveneens ingezet zal kunnen worden bij gezichtsherkenningstechnologie en vingerscanners. Ook kan de software bij navigatiesystemen van autonome wagens en de inspectie van industriële producten gebruikt worden.

De code van het algoritme is gratis te downloaden van Github of Matlab File Exchange. Hierdoor kunnen wetenschappers van over heel de wereld helpen bij het verbeteren van de software. Ook kan eenieder de technologie toepassen in zijn eigen applicaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business