Nieuws

Eerste Windows 10 preview met Edge extensies gereed

Na maanden van uitstel zullen testers eindelijk aan de slag kunnen met extensies voor Microsofts browser Edge in de volgende preview voor Windows 10.

Microsoft zal in zijn volgende preview testers een eerste blik gunnen op de integratie van extensies in browser Edge. Dat nieuws is uitgelekt naar verschillende media. De lanceringspagina waarop extensies zullen gedownload kunnen worden is ondertussen ook al live gegaan, alhoewel men verwacht dat Microsoft deze website opnieuw zal intrekken.

Microsoft wilde oorspronkelijk de eerste preview met extensies voor het einde van 2015 beschikbaar hebben, maar besliste uiteindelijk om de ondersteuning ervan in Edge uit te stellen. Voor de populariteit van de nieuwe browser was dat een nadeel, aangezien gebruikers die overwogen om over te stappen hun add-ons niet konden migreren naar de nieuwe surfomgeving. Microsoft is nog altijd van plan om de extensies officieel in Windows 10 te introduceren met de grote Redstone 1 update die in juni op de wereld losgelaten zal worden.

Op de lanceringspagina van de extensies worden drie samples getoond: Microsoft Translator, Reddit Enhancement Suite en Mouse Gestures. De website zal niet het finale onderdak vormen voor de Edge extensies: Microsoft wil de add-ons uiteindelijk via de Windows Store kunnen aanbieden aan gebruikers.

extensiesmicrosoftMicrosoft Edgewindows 10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600