Nieuws

Google Play laat je spellen testen vanuit de zoekresultaten

Binnenkort kan je Android-spellen tien minuten uitproberen, alvorens ze te downloaden.

Het aantal spellen dat je van de Google Play Store kan downloaden lijkt wel eindeloos te zijn. Veel van deze games zijn echter verre van amusant te noemen, waardoor het niet eenvoudig is om het kaf van het koren te scheiden.

Daarom heeft Google tijdens zijn jaarlijkse Developer Day een nieuwe functie aangekondigd, ‘Search Trial Run Ads’ genaamd. Hiermee kan je eenvoudigweg naar een spel zoeken, waarna je de mogelijkheid krijgt om het tien minuten gratis uit te proberen. Het spel zal niet naar je smartphone worden gedownload, maar worden gestreamd via de advertentietechnologie van Google.

Google experimenteert al sinds december met de nieuwe functie. Toen was de dienst echter nogal onhandig en minder gebruiksvriendelijk dan de huidige versie. De komende weken rolt Google de verbeterde versie van de feature uit naar Android.

Verder kondigde Google onder andere een nieuwe API aan die het mogelijk maakt om video’s van spellen op te nemen en deze live te streamen naar YouTube. Uiteraard zal het eveneens mogelijk zijn om offline video’s op te nemen van je spellen en deze later op YouTube te delen. De nieuwe API wordt in de komende maanden gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business