Nieuws

Microsoft repareert Windows 10-update die internetverbinding kapotmaakt

Een recente Windows 10-update zorgde ervoor dat bij veel mensen hun pc niet langer verbinding had met het internet. Een nieuwe update moet het probleem van de baan helpen.

Vorige week rolde Microsoft een update naar Windows 10 uit die het Dynamic Host Communication Protocol kapot maakte. Verschillende Europese gebruikers rapporteerden dat ze na de update niet langer verbonden waren met het internet. Microsoft toont op zijn website een banner waarin wordt aangeraden dat eenieder met internetproblemen zijn pc moet herstarten. Ook lijkt het bedrijf het probleem in een nieuwe update op te lossen.

Momenteel wordt update KB3206632 naar Windows 10-computers uitgerold. Op de updatepagina staat dat de software onder andere een oplossing bevat voor een service crash in CDPSVC dat in sommige situaties ervoor kon zorgen dat de machine niet in staat was om een IP-adres te verkrijgen. CDPSVC staat voor Connected Devices Platform Service en wordt gebruikt voor verbonden toestellen en ‘Universal Glass’. Wat juist bedoeld wordt met ‘Universal Glass’ is niet duidelijk.

[related_article id=”210300″]

De problemen met CDPSVC zorgden ervoor dat DHCP niet langer naar behoren functioneerde. Het Dynamic Host Communication Protocol wordt gebruikt door het internetprotocol om dynamisch IP-adressen uit te delen. Bij het gebruiken van DHCP hebben toestellen binnen een netwerk geen vast geconfigureerd IP-adres, maar vragen ze dit adres dynamisch aan. De meeste thuisnetwerken maken van het protocol gebruik, waardoor veel gebruikers internetproblemen ervaarden.

Indien je de nieuwe update van Microsoft nog niet hebt ontvangen, bestaat er een oplossing voor het DHCP-probleem. Open een opdrachtprompt en voer het commando ‘ipconfig /release’ uit gevolgd door ‘ipconfig /renew’. Werkt je internetverbinding nog steeds niet? Voer dan eveneens de commando’s ‘netsh int ip reset’ en ‘ipconfig /flushdns’ uit.

dhcpmicrosofttelecomupdatewindows 10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals