Logitech G305

Logitech heeft een nieuwe gamingmuis onthuld, als kleiner broertje van de behoorlijk grote Logitech G603 draadloze muis. Deze G305 gaming muis is wel grotendeels gebaseerd op zijn grotere broer.

Advertentie

Logitech heeft al jaren een breed assortiment van gamingproducten, waarvan veel binnen de G-lijn vallen. Deze producten worden regelmatig ook door professionele e-sport teams gebruikt. Of dat ook met de nieuwe Logitech G305 die het bedrijf vandaag heeft aangekondigd het geval gaat zijn blijft nog maar de vraag. Het gaat immers om een wat kleinere versie van de G605.

Sensor

De Logitech G305 maakt gebruik van een HERO-sensor, welke een stuk zuiniger is dan de gemiddelde sensor op een bedraade muis, het gaat hier immers om een draadloze muis. Deze sensor komt direct uit de G603, tevens een draadloze muis van Logitech. Omdat het hier gaat om een gamingmuis ondersteunt de sensor de nodige dpi’s, met een range van 200 tot 12.000dpi.

Voor het verbinden van de muis levert Logitech zoals gewoonlijk een Lightspeed adapter mee. Het gaat daarbij om een kleine USB-adapter die gemakkelijk in de muis opgeborgen kan worden. De muis heeft dan ook een focus op reizen, gezien het kleine formaat, terwijl de muis in grote lijnen specificaties van zijn broer behoud.

Omdat het een draadloze muis is, is de batterijduur van nature een belangrijk puntje. De Logitech G305 heeft volgens specificaties in de performance modus – waarop hij standaard staat zodra hij uit de doos komt – een batterijduur van 250 uur. Hierbij heeft de muis een responstijd van 1ms. Maakt de responstijd van de muis wat minder uit – en kan je leven met 8 seconden – dan is de endurance modus interessanter. In deze modus gaat de muis in plaats van 250 uur tot wel 9 maanden lang mee.

Prijs en beschikbaarheid

De prijs is vastgesteld op ongeveer $60, wat na omrekening en het optellen van btw ongeveer uit zal komen op €60 euro. Logitech geeft aan dat de muis nog in mei in de winkels zal liggen, of dit ook voor de Benelux geldt is vooralsnog onbekend.

Advertentie