Xiaomi Mi 8 - 2

Xiaomi verkoopt momenteel nog geen smartphones in Europa, al lijkt daar nu wel verandering in te gaan komen. Volgens geruchten komt de Mi 8 nog dit jaar naar Europa.

Advertentie

De Xiaomi Mi 8 werd niet al te lang geleden aangekondigd voor de Chinese markt. Het toestel is enorm scherp geprijsd, maar werd zoals verwacht enkel aangekondigd voor Oosterse markten. Een Duitse journalist heeft vandaag een gerucht onder oren gebracht welke kan wijzen op een nabije Europese aankondiging.

Roland Quandt, een bekende ‘geruchtenmolen’ heeft dat vandaag naar buiten gebracht. Naar eigen zeggen heeft hij deze berichten ontvangen van een Zwitserse distribiteur, van welke de naam onbekend zal blijven. Volgens de informatie die hij ontving zullen er twee varianten op de markt verschijnen, met beide 6GB RAM en 64- of 128GB interne opslag. Qua prijzen maakt Quandt bekend dat deze op €480 zullen liggen voor het 64GB model, en voor een extra €40 beschik je over de 128GB variant.

Wat daarbij vooral opvallend is, is dat Xiaomi op dit moment officieel nog geen telefoons in Europa verkoopt. Wel gaat Kruidvat vanaf aanstaande zomer Xiaomi telefoons verkopen, welke telefoons daaronder zullen vallen is onbekend.

Specificaties

Voor alle duidelijkheid, de Explorer Edition zal niet naar Europa komen. Quandt spreekt over het standaardmodel van de Xiaomi Mi 8. De Mi 8 heeft de specificaties die je in 2018 mag verwachten, zoals de Qualcomm Snapdragon 845, 6GB LPDDR4X RAM en de keuze uit 64- en 128GB UFS-opslag. De batterij in de telefoon is relatief klein, met ‘slechts’ een capaciteit van 3.300mAh.

Mi 8

Aan de voorkant van de Mi 8 vinden we een 6.21-inch AMOLED-paneel uit de fabrieken van Samsung, met, je verwacht het al, een notch. Het paneel heeft een beeldverhouding van 18.7:9 en een Full-HD+ resolutie. In de notch bovenaan het scherm is de nodige interessante hardware te vinden, waaronder een 20Mp selfiecamera.

Als we dan aan de achterkant kijken dan vinden we daar dus de vingerafdrukscanner. Verder zijn bovenaan nog twee verticaal geplaatste camera’s te vinden. Het gaat daarbij om twee 12Mp sensoren met beide 1.4-micron grote pixels, waarbij de eerste een f/1.8- en de tweede een f/2.4 lens heeft.

Advertentie