qualcomm apple

Er heerst al jaren een verhitte strijd tussen Apple en Qualcomm. Qualcomm is nu bij Intel naarstig op zoek naar een bak met extra bewijsstukken.

Advertentie

Qualcomm is wereldwijd een van de grootste fabrikanten betreffende modems voor in bijvoorbeeld smartphones en tevens ook voor in onder andere laptops. Ook in Apple’s iPhone werden de afgelopen jaren modems van Qualcomm gebruikt, naast verschillende modems van Intel’s makelij. Qualcomm is nu naarstig op zoek naar verschillende documenten betreffende Intel-modems om meer bewijs aan te leveren voor een aanklacht tegen Apple.

Intel-blauwdrukken

In eerdere afspraken tussen Intel en Qualcomm is opgesteld dat Intel documenten van de jaren 2016 tot en met 2018 zou aanleveren. Daarbij bleven de documenten uit 2018 achter, enkel documenten uit 2016 en 2017 werden daadwerkelijk aangeleverd. Intel zou dan ook de modem-fabrikant in gebreke stellen. Niet enkel door het achterhouden van documenten, maar ook door het tegenwerken van een ondervraging betreffende haar Radio Frequency Components.

 

De documenten welke momenteel nog niet aanwezig zijn bij Qualcomm betreffen de blauwdrukken van Intel’s SMARTi 7 RF transceiver en de XMM 7560-chip. Vandaar dat Qualcomm nu naar de rechter is gestapt in het noordelijke district van Californië. Met deze rechtszaak hoopt het bedrijf Intel alsnog af te kunnen dwingen om deze documenten te verschaffen.

Rechtszaak tegen Apple

De grootste reden voor Qualcomm om deze documenten te verkrijgen is een rechtszaak welke het bedrijf heeft aangespannen tegen Apple. De modem-fabrikant stelt dat Apple zich niet heeft gehouden aan spraken omtrent softwarelicenties. Verder geeft Qualcomm aan dat Apple haar patenten de afgelopen jaren heeft geschonden, al zijn daar natuurlijk wel enige bewijsstukken voor nodig. Vandaar dat er nu verschillende documenten bij Intel worden opgevraagd.

Advertentie