Nieuws

OPPO’s nieuwe R17 heeft mogelijk de kleinste notch op een smartphone

OPPO heeft op maandag de R17 aangekondigd, het toestel met mogelijk de kleinste bezel welke tot nu toe op een smartphone gespot, daarnaast bevat het toestel ook een vingerafdrukscanner in het scherm.

Sinds de onthulling van de Essential Phone begin 2017 lijken de notches overal vandaan te geraken. Veel mensen zien Apple’s iPhone X als de eerste echte drager van de hedendaagse notch, al vraag ik mij dan af of dat iets om trots op te zijn. OPPO heeft nu mogelijk een smartphone met de kleinste notch, ofwel scherminkeping, tot nu toe. Het gaat daarbij om de R17 welke gisteren officieel werd gelanceerd.

Scherm

Om maar met de deur in huis te vallen, de smartphone krijgt een 6.4-inch scherm van een Full-HD+ resolutie, ofwel 2160 x 1080P. Het is een paneel uit de fabrieken van Samsung, het betreft dan ook een AMOLED scherm. Het scherm heeft twee bijzonderheden, om maar met de saaiste bijzonderheid daarvan te beginnen: het toestel heeft de kleinste notch welke wij tot nu toe terug hebben gezien in een smartphone. Enkel de camera zit erin verwerkt, met daarboven nog de nabijheidssensor. Ook de speaker zit gewoon boven het scherm verwerkt; er zijn geen rare streken uitgehaald met een vibrerend scherm.

Dat is echter niet het enigste wat hem bijzonder maakt, want in het AMOLED paneel zit ook een vingerafdrukscanner verwerkt. De eerste is het niet voor de Chinese fabrikant welke valt onder BKK Electronics, Vivo bracht immers eerder al een aantal telefoons op de markt met een scanner in het scherm gebakken. Welke scanner OPPO precies in het scherm heeft verwerkt is niet bekend, al is de kans groot dat deze direct uit de fabrieken van Synaptics afkomstig is.

Overige specificaties

Waar bovenstaande technieken duidelijk toebehoren aan een high-end smartphone, is dat zeker niet het geval voor de R17. Het toestel is duidelijk gepositioneerd in het midrange segment, en is het eerste toestel met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 670. Wat daarbij echter dan wel weer opvallend is, is de keuze van OPPO om 8 GB RAM in het toestel te verwerken, evenals 128 GB opslag. Qua stroomvoorziening bevindt het bedrijf zich in de middenmoot met een 3.500 mAh exemplaar. Mocht deze toch snel opraken, dan is VOOC Charge aanwezig, vergelijkbaar met OnePlus’ Dash Charge.

Prijzen en beschikbaarheid

OPPO is een bedrijf welke sinds kort ook telefoons in Europa verkoopt, waaronder ook in Nederland. Momenteel is er nog niks bekend over eventuele beschikbaarheid in deze contreien, al zal dat waarschijnlijk snel genoeg wijzigen. Mocht het toestel overhoop toch niet naar Nederland toe komen, dan is de kans groot dat OnePlus er toch mee aan de haal gaat. De OnePlus 6 deelt namelijk een hoop onderdelen van de OPPO R15, waar de R17 een opvolger van is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business