Huawei

Huawei lanceerde in 2017 nog de Huawei Watch 2, een tweede smartwatch van het bedrijf met WearOS (toentertijd nog Android Wear) voorgeïnstalleerd. Er lijkt nu een derde versie aan te komen.

Advertentie

Op maandagavond was Qualcomm voor het eerst in drie jaar weer op het podium te vinden om een nieuwe SoC aan te kondigen voor smartwatches, de Qualcomm Snapdragon Wear 3100. Vergeleken met de voorganger leek er vrij weinig te zijn veranderd, al is met de Qualcomm QCC1110 co-processor het algehele energieverbruik tijdens normaal gebruik een stuk lager, tot wel 20 keer lager. Verschillende bronnen wijzen nu op de ontwikkeling van nieuwe smartwatches bij zowel Huawei als bij dochtermerk Honor.

Huawei is al jaren geen grootmacht meer in de markt van smartwatches. Toch heeft het de afgelopen jaren een aantal interessante smartwatches op de markt gezet. Dat de Chinese smartphonefabrikant geen grootmacht is, mag overigens niet als een verrassing komen: de marktleider is momenteel de Fossil Group, vooral door het brede assortiment van smartwatches. Toch blijft Huawei werken aan nieuwe smartwatches, zo doen nieuwe registraties voor smartwatches in Europa ons denken. Het zou gaan om een Huawei Watch GT en een Honor Watch.

Opvolger Huawei Watch 2

Na de klassiek vormgegeven Huawei Watch kwam het bedrijf vorig jaar nog uit de doeken met de Watch 2. In tegenstelling tot de Huawei Watch ging deze juist meer de sportieve kant op met meer rubber en donkere materialen. De Watch 2 bevatte, net zoals de originele Watch, de Qualcomm Snapdragon Wear 2100. Het zou een positieve vernieuwing zijn als het bedrijf besluit de Huawei Watch GT te voorzien van de vernieuwde chipset met een verlengde batterijduur – het is anders ook nog maar de vraag wat het bedrijf kan vernieuwen aan de smartwatch. Wat Honor van plan is met een mogelijke smartwatch is geheel onduidelijk, het zou in elk geval de eerste intrede zijn op de markt van smartwatches.

Onthulling

Wanneer Huawei van plan is de Watch GT te lanceren is niet bekend. Het zou echter niet ondenkbaar zijn dat de Watch GT in combinatie met de Mate 20 en Mate 20 Pro gelanceerd zal worden, dat evenement vindt op 16 oktober plaats in Londen. Voor Honor zal het daar mogelijk nog wat langer duren, meestal is Honor pas na een onthulling door het moederbedrijf aan de beurt om een gelijkwaardig product te presenteren – vaak wordt er namelijk interne hardware onderling gedeeld.