Smartphone lancering oktober

Oktober lijkt dit jaar vol te zitten met onthullingen van nieuwe producten; smartphones lijken wel de overhand te hebben. Wat er ook aan zit te komen, het wordt een spannende maand.


In principe zijn er twee momenten gedurende het jaar waarop fabrikanten besluiten nieuwe producten te onthullen. Dit ligt zo rondom het grootste smartphone-evenement van het jaar, Mobile World Congress, en na IFA Berlijn. Zo is dat dit jaar niet anders. Vandaag neem ik de kalender van oktober erbij om te zien wat er staat te gebeuren. Een kleine hint kan alvast gegeven worden, een stille maand gaat het in ieder geval niet worden; mogelijk is het de drukste oktobermaand die ik ooit mee heb mogen maken in de technologiesector.

Microsoft trapt af…

Microsoft heeft op 2 oktober de eer om de onthullingen af te trappen met het evenement gericht op Surface-producten. Wat Microsoft precies klaar heeft staan voor vanavond blijft altijd nog wel afwachten, geruchten spreken over een Microsoft Surface Pro 6 en een Surface Laptop 2. Ook wordt er meer informatie verwacht over de oktober-update van Windows 10. De update werd afgelopen maand uitgebreid getest en zal deze maand uitgerold worden. Om terug te komen op de Surface-producten; als je momenteel aan het twijfelen bent over de aankoop van een Surface-laptop of -tablet, wacht gerust af. De kans is groot dat de prijzen na de onthulling van dinsdag snel zullen dalen.


… gevolgd door LG

Het is gelukkig zo dat LG en Microsoft niet op een en dezelfde avond hun evenement gepland hebben staan, LG heeft namelijk op woensdag 3 oktober het evenement voor de LG V40 ThinQ en LG Watch W7 gepland staan. De LG V40 ThinQ is een vervolg op de LG V30 die gedurende IFA 2017 naar buiten werd gebracht. Het toestel lijkt vijf camera’s te krijgen, waaronder een ‘standaard’ sensor, evenals een ‘super-wide-’ en een ‘telephoto-zoom’ sensor. Overige specificaties zijn overeenkomstig met de LG G7 ThinQ die eerder dit jaar werd gelanceerd, al ligt de focus bij dit toestel wel op het creëren van foto’s en video’s. Ook komt LG met de W7 smartwatch op de proppen, waarschijnlijk gebaseerd op de nieuwste versie van Wear OS. De vraag is of de smartwatch ooit naar de Benelux komt, want eerdere smartwatches bleven namelijk beperkt tot markten als Canada en de Verenigde Staten.

https://twitter.com/evleaks/status/1046587142888214529

Made by Google

Google neemt in oktober altijd de tijd om de wereld te laten zien waar ze het afgelopen jaar aan hebben gewerkt, voornamelijk op het gebied van hardware. Dit jaar zal de focus waarschijnlijk liggen op de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL, als opvolger van de Google Pixel 2 en 2 XL. Ook zal er voor deze smartphones waarschijnlijk een Pixel Stand beschikbaar zijn, al zijn de afbeeldingen die tot nu toe naar buiten kwamen nog niet geheel overtuigend. Naast de smartphones legt Google ook meer informatie op tafel over een of meerdere nieuwe Google Pixelbook(s). Ook zou Google komen met een eigen smart display gebaseerd op de Google Assistant en Android Things. Voldoende om op te wachten tot 9 oktober, in ieder geval. Wat er van deze producten in de Benelux terecht gaat komen, is geheel onduidelijk.

Razer Phone 2

Razer neemt op 10 oktober mogelijk de kroon op zich voor de ‘saaiste’ onthulling van oktober, als je uit kan gaan van de geruchten die worden verspreidt. Zo zou het design wederom in lijn liggen met het design van de Nextbit Robin die in 2015 op de markt kwam. Razer nam Nextbit over, met de Razer Phone als een gevolg. Ook het scherm zou nog altijd een 16:9 schermverhouding hebben, al zijn precieze details daarvan niet duidelijk. Om toch nog met een positieve noot te eindigen; geruchten spreken over een Razer logo dat mogelijk met Chroma-software op de telefoon bediend kan worden.

https://twitter.com/evleaks/status/1045535259415244800

Huawei vernieuwt alles

Op 16 oktober heeft Huawei wat te vertellen, zo gaan de geruchten… Maar alle gekheid op een stokje; sinds IFA heeft Huawei onder andere uitnodigingen verstuurd voor het evenement op 16 oktober. In de uitnodiging staat vermeld dat de nieuwste serie Huawei Mate 20-smartphones tijdens het evenement voor het eerst het daglicht zullen zien. Dat is niet helemaal gelukt, zo blijkt uit afbeeldingen die via allerhande bronnen gelekt zijn. Daarmee werd ook duidelijk dat Huawei niet enkel van plan is met nieuwe smartphones te komen. Waarschijnlijk is er ook een nieuwe smartwatch en zijn er tevens nieuwe FreeBuds – draadloze in-ear hoofdtelefoons. Een gevuld evenement dus, TechPulse zal in Londen aanwezig zijn om live verslag te doen.

OnePlus 6T

Mocht je nog niet weten dat de OnePlus 6T er deze maand aan zit te komen, dan help ik graag om de technologie-rots van je af te halen. Op 17 oktober zal OnePlus naar alle waarschijnlijkheid de 6T lanceren. Alle informatie ligt wel op straat, dus voor nieuwigheden is het evenement niet meer nodig. Zo zal de smartphone een vingerafdrukscanner onder het glas bevatten, evenals een kleinere notch boven het 6,4-inch AMOLED-paneel. Andere specificaties blijven grotendeels ongewijzigd vanaf de OnePlus 6. Voor nu blijft het nog wachten op de prijzen, een belangrijk aspect waar vrij weinig over bekend is.

Is dat alles…

Dit lijkt voor nu alles te zijn. Er zou deze week volgens geruchten nog een evenement van Nokia plaatsvinden voor nieuwe smartphones, al blijft het onduidelijk wat Nokia precies gaat onthullen. Mogelijk gaat het om een Nokia 7.1 Plus of een ander high-end toestel. Net als met alle andere onthullingen blijven er voldoende vragen over. Gelukkig gaat de tijd snel, wat het ook snel weer tijd maakt om al het laatste nieuws over de onthulde producten naar buiten te brengen.