Xiaomi Redmi Note 6 Pro - 2

Xiaomi heeft een vernieuwing aangebracht aan de Redmi Note 5 Pro en heeft dit toestel nu op de markt gezet als de Redmi Note 6 Pro. Ondanks de kleine verschillen blijft het een interessant toestel, ook voor de Europese markt.

Advertentie

Xiaomi heeft verschillende lijnen van smartphones, een daarvan is de lijn met ‘Redmi’ telefoons. Deze lijn is volledig gericht op het budget- tot midrangesegment en haalt de best mogelijke specificaties naar een betaalbaar prijspunt. Zo ook vandaag met de Xiaomi Redmi Note 6 Pro, opvolger van de Note 5 Pro die in februari nog op de markt kwam. Het toestel lijkt, als de specificaties naast elkaar worden gelegd, vooral een uiterlijke update te krijgen inclusief nieuwe camerasensoren.

Chipset

Net als met de Redmi Note 5 Pro gebruikt de Redmi Note 6 Pro een Qualcomm Snapdragon 636 SoC. Er zijn acht Kyro 260 kernen aanwezig geklokt op 1,8 GHz, dit zijn licht gemodificeerde Cortex-A53 cores. Ook is er de Adreno 509 GPU, geschikt voor gamen is hij daarmee niet echt, al zullen lichte games geen problemen veroorzaken. Mocht je het basismodel nemen dan krijg je 3 GB RAM en 32 GB interne opslag tot je beschikking, het model met 4 of 6 GB RAM bevat daarentegen 64 GB interne opslag. De batterij is met 4.000 mAh relatief groot voor een midrangetelefoon, ook gezien dat de SoC niet enorm veel stroom zal verbruiken.

Wel is er voldoende stroom nodig voor het 6,26-inch IPS LCD-paneel van de Redmi Note 6 Pro met een resolutie van 2280 x 1080P, ofwel Full-HD+. Terugkomend op de uiterlijke wijziging, deze is aan de voorkant vooral zichtbaar door het invoeren van een notch, waarmee de beeldverhouding op 19:9 komt te liggen. Ook zijn de schermranden duidelijk kleiner in vergelijking met de Redmi Note 5 Pro. Toch nog even terug naar de notch, er zijn daar namelijk twee van de vier camerasensoren aanwezig, een 20 MP-exemplaar met f/2.0 diafragma, en een 2 MP-sensor om diepte te meten. Aan de achterkant is er een 12 MP-sensor met f/1.9 diafragma en 1.4-micron grootte pixels. Ook is er aan de achterkant een tweede, 5 MP-sensor aanwezig om de 12 MP-sensor van diepte-informatie te voorzien.

Prijzen en beschikbaarheid

De huidige Redmi Note 5 Pro kwam in de Benelux beschikbaar voor iets minder dan 250 euro. Europese prijzen van de Redmi Note 6 Pro, met daarbij een finaal antwoord of het toestel naar Europa komt, zijn niet bekend. Mocht je de adviesprijs van het model met 4 GB RAM en 64 GB opslag in dollars (215 dollar) omrekenen met de dagkoers van 2 oktober, dan kost het toestel zonder belastingen 186 euro. Inclusief 21 procent aankoopbelasting zou de Redmi Note 6 Pro dan voor ongeveer 225 euro over de toonbank gaan.

Advertentie