Nieuws

Meer details Huawei Watch GT verschijnen bij keuringsinstantie FCC

De Huawei Watch GT is nog niet gelanceerd of informatie over de smartwatch ligt al op straat. Een rapport van de FCC verkregen door WinFuture geeft onder andere informatie over de grootte van de batterij.

Vlak voordat een mobiel apparaat dat verbindingen uitzendt of ontvangt in de verkoop mag, vindt deze zijn weg langs allerhande keuringsinstanties. Deze autoriteiten controleren of het apparaat binnen de afgestelde wetgeving zijn werk kan doen. De Huawei Watch GT, een smartwatch gebaseerd op Wear OS die tijdens het Mate 20-evenement gelanceerd zal worden, is zojuist langs keuringsinstantie FCC gekropen. Veel informatie geeft het keuringsrapport niet, wel vertelt het ons dat de smartwatch mogelijk een 420 mAh batterij bevat. Overige specificaties blijven onbekend, al is de kans groot dat er een Qualcomm Snapdragon Wear 3100 SoC in aanwezig zal zijn, deze werd een aantal weken terug onthuld.

De FCC-certificatie is gespot door WinFuture, Roland Quandt, een journalist voor WinFuture, heeft ook een afbeelding van de Huawei Watch GT in handen. Het is duidelijk te zien dat Huawei weinig heeft gewijzigd vanaf de smartwatch die vorig jaar nog op de markt kwam. Zo zitten er nog altijd twee knoppen aan de rechterkant, evenals dat de zwarte rand rondom het scherm doet denken aan een ‘normaal’ horloge. Het model zichtbaar op de foto is de Huawei Watch GT in een ‘Classic’ of ‘Fashion’-editie. Ook zou er een sportmodel beschikbaar komen, deze bevat dan een bandje van rubber, in plaats van het lederen bandje voor de meer ‘modegerichte’ editie.

Beschikbaarheid

Naast de specificaties blijft het bovenal gewoon een smartwatch, er is zoals altijd Bluetooth, NFC, gps en Wi-Fi aanwezig. Helaas wordt er niet gespecificeerd of het gaat om connected-gps, of juist een losstaande variant van gps. Ook is er een hartslagsensor aanwezig, bruikbaar voor tijdens het sporten, al blijven zulke sensoren niet al te betrouwbaar. Dit alles moet ongeveer tussen de 190 en 225 euro gaan kosten, zo geeft WinFuture aan. Op 16 oktober heeft Huawei zijn evenement gepland staan in Londen, waarschijnlijk zal deze informatie tegen die tijd grotendeels bevestigd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business