Nieuws

OPPO R17 Pro verschijnt op 11 november als broer van de OnePlus 6T

OPPO en OnePlus hebben al sinds de OPPO R11 en de OnePlus 5 een vergelijkbare designtaal, met de nieuwe OPPO R17 Pro wordt dit verder doorgezet. Dit toestel lijkt namelijk ontzettend veel op de OnePlus 6T die volgende week wordt gelanceerd.

OPPO en OnePlus hebben inmiddels al voor lange tijd een samenwerking bij de ontwikkeling van smartphones. Niet alleen mag OnePlus gebruikmaken van OPPO’s productiecapaciteit, het design van toestellen wordt ook tussen de twee fabrikanten uitgewisseld. Een goed voorbeeld daarvan zijn de OnePlus 5 en OPPO R11, eveneens de OPPO R17 Pro en de aanstaande OnePlus 6T houden er een vergelijkbaar design op na, al is niet alles in het toestel vergelijkbaar met de OnePlus 6T. OPPO’s R17 Pro zal in elk geval op 11 november in China verschijnen.

Om maar te beginnen bij de interne specificaties, daar is namelijk direct een verschil waar te nemen met de OPPO R17 Pro. Het toestel zal aangedreven worden door een Qualcomm Snapdragon 710 SoC, de eerste midrange SoC gebakken op een 10nm procedé. Verder heeft het toestel de beschikking over maximaal 128 GB interne opslag en 8 GB RAM-geheugen. Ook dat zal naar verluidt anders zijn op de OnePlus 6T. Geruchten spreken over minimaal 128 GB interne opslag met 6 GB RAM, naast dat er een versie zal zijn met 256 GB interne opslag en 8 GB RAM. Dit wordt van stroom voorzien door een 3.700 mAh batterij, een variant die mogelijk ook terug te vinden zal zijn in de OnePlus 6T.

Precies hetzelfde scherm

Daarna worden de verschillen nog wel wat kleiner, voor wat er tot nu toe is uitgelekt. Zo beschikt de OPPO R17 Pro over een 6,4-inch OLED-paneel met een 1.080 x 2.340p resolutie, ofwel Full-HD+. Het paneel bevat, net zoals bij de OnePlus 6T het geval zal zijn, een vingerafdrukscanner in het scherm. Bovenin het scherm bevindt zich dan nog een kleine notch, veel kleiner dan wat we tot nu toe gewend waren van smartphones – naast wat we al hebben gezien van fabrikanten zoals Vivo en Huawei. In de notch aan de bovenkant van het toestel zit de selfiecamera, het gaat om een 25 MP-sensor met een f/2.0 diafragma.

Aan de achterkant bevinden zich nog drie andere sensoren. Om te beginnen met de twee ‘standaard’ camera’s, er is een 12 MP-camera aanwezig met een variabel diafragma van f/1.5 tot f/2.4. Geruchten doen de ronde dat OPPO een vergelijkbare sensor als die in de Samsung Galaxy S9 in handen heeft gekregen, die had namelijk ook al een variabel diafragma. De tweede sensor is iets minder speciaal, het is een 20 MP-exemplaar met f/2.6 diafragma. Als laatste heeft OPPO er nog voor gekozen om een 3D-Sensor aan de achterkant te plaatsen die gebruikmaakt van het TOF (Time Of Flight)-protocol. Dit is interessant voor bijvoorbeeld activiteiten gericht op Augmented Reality, ook is het mogelijk om 3D-foto’s te maken met de speciale sensor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business