Nieuws

Microsoft werkt By The Numbers-website met interne feitjes eindelijk bij

Als je zou willen weten hoeveel frietjes (of patatjes, wat het ook mag zijn…) de medewerkers van Microsoft eten, dan heeft het bedrijf daar de By The Numbers-website voor, deze is nu ververst met nieuwe informatie.

Je hoort wel eens wat over hoe het er binnen een bedrijf als Microsoft aan toe gaat, maar de grote lijnen over de bedrijfsvoering en successen van de softwaregigant blijven verborgen. Tot in 2015, het bedrijf besloot toentertijd al meer openheid in zaken te gaan verschaffen. Dit deed het door het openen van de By The Numbers-website. Helaas mocht het niet lang duren, de website werd namelijk niet bijgewerkt, maar later verscheen er het bericht dat deze ‘snel’ zou worden bijgewerkt. Een eerste feitje binnen Microsoft die je niet kan missen: blijkbaar is ‘snel’ een project van drie jaar, want de website heeft pas recentelijk weer een update ontvangen.

Microsoft heeft wereldwijd de stilste kamer.

In 2015 wist het bedrijf in te gaan op de cijfers van Windows en Office-producten. Zo was bekend dat er, ondanks de slome opkomst van de Windows Store, er toentertijd al 669.000 apps in de appwinkel stonden. Het aantal downloads van Office-applicaties viel iets tegen met zo ongeveer 100.000 installaties van Office-apps voor Android en iOS. De frietzaak in de Microsoft Campus weet in ieder geval goed zaken te doen, zo bleek in 2015: er werden per jaar zo’n 984.000 frietjes gegeten. In 2018 lijkt het er helaas op dat de frieten (of patatjes – ik houd mij nog altijd buiten die rel) nog niet zijn geteld, deze cijfers zijn namelijk niet terug te vinden op de website.

Gericht op klimaatverandering

Tot op heden zijn er 14 feitjes terug te vinden op de website van Microsoft. Om te beginnen met het aantal Windows-machines. In zijn totaliteit zijn er 1,5 biljoen laptops, desktops en tablets wereldwijd actief die gebruikmaken van Windows. Verder wordt het duidelijk dat Microsoft zich de afgelopen jaren sterk bezig heeft gehouden met het milieu, zo zou het bedrijf al sinds 2012 wereldwijd CO2-neutraal opereren. Ook wist het bedrijf tegen te gaan dat het geproduceerde afval van de Microsoft Campus terecht komt op een vuilnisbelt. Elke zes maanden recyclet het bedrijf ongeveer 189 miljoen pound – ofwel zo ongeveer 94,5 miljoen kilo – afval.

Duidelijk is dat de softwaregigant ook liefde over heeft voor het milieu.

Verder heeft Microsoft met -20.6 dB het stilste plekje wereldwijd in zijn anechoic chamber, weet je ook direct dat dB ook onder nul kan gaan… Als laatste heeft Microsoft een aantal potjes Pac-Man gespeeld, al wordt duidelijk dat het niet zomaar om een paar potjes Pac-Man gaat. Om een score van 999.990 punten te behalen gebruikte het bedrijf ‘Reinforcement learning’ een specifieke tak van artificiële intelligentie. Met deze vorm van AI wist het bedrijf een machine te ontwikkelen die de topspeler is geworden van Atari’s 2600 versie van Pac-Man. Alle feitjes zijn terug te vinden op de website van Microsoft, het blijft nog even wachten of Microsoft meer feitjes gaat toevoegen – mogelijk dat het bedrijf wacht op het einde van 2018 om jaarcijfers toe te kunnen voegen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business