Nieuws

Nabije lancering Nvidia Geforce MX250 grafische kaart bevestigd door HP

In mei 2017 bracht Nvidia de Geforce MX150 gpu uit, de grafische chip wordt veel gebruikt in high-end (dunne) laptops. Er zou nu een opvolger in de pijplijn zitten, de Geforce MX250, gebaseerd op de Turing architectuur.

Veel laptops maken gebruik van de geïntegreerde grafische chip van Intel, geïntegreerd zegt vaak al wel genoeg: enorm krachtig zijn de grafische kernen niet. Nvidia heeft om die reden sinds de Geforce GTX 10xx-serie ook een MX-serie in de Geforce range op de markt, daarmee hoopt het een instapversie van de duurdere broers te bieden. Erg krachtig is de grafische chip dus ook niet, maar voor zaken zoals het bewerken van foto’s en video’s kan het net voldoende zijn. De huidige Nvidia Geforce MX150 is nog gebaseerd op de Pascal-rekenkernen, al lijkt er snel een nieuwe versie aan te komen: de Nvidia Geforce MX250, deze zou volgens de bronnen gebaseerd zijn op de Turing-architectuur, waarmee Nvidia steeds meer van zijn line-up omzet naar de nieuwe architectuur.

De informatie over grafische chip is als eerste verschenen via VideoCardz, die de chip heeft gespot in Quick specs van een HP-laptop. De MX250 zou 2 GB GDDR5-geheugen krijgen, dat is een verrassing, gezien de huidige Turing-chips gebruikmaken van GDDR6-geheugen uit de fabrieken van Micron. Het is dan ook nog geen gegeven dat de Geforce MX250 op de Turing-architectuur gebaseerd zal zijn, al zegt VideoCardz dat het via bronnen te horen heeft gekregen dat de chip op de TU107- en TU108-gpu’s gebaseerd zal zijn. Dat zou inderdaad bevestigen dat de Turing-architectuur voor de grafische chip gebruikt zal worden. Andere specificaties over de chip zijn nog onbekend, dat maakt het ook moeilijk om de vergelijking te stelling met de huidige MX150.

Lancering tijdens CES

De kans is groot dat Nvidia, als er inderdaad een MX250 aan zit te komen, tijdens CES de nieuwe chip zal lanceren. Er gaan ook geruchten dat Nvidia de Geforce RTX Max-Q en Mobility-chips aan zou kondigen van de RTX 2080Ti, 2080, 2070 en 2060; samen met de MX250 maakt dat de lijn van mobiele chips dan volledig is. Of de gpu tijdens CES ook gelijk in laptops terug te vinden is, dat is niet bekend: maar gezien de Quick specs van HP ligt er zeker een kans dat er tijdens het evenement in Las Vegas high-end laptops terug te vinden zijn met de grafische processor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business