Razr
Credits: Sarang Sheth, Yanko Design

Smartphonefabrikant Motorola zou werken aan een nieuwe versie van zijn iconische Razr. Conceptbeelden laten nu een mogelijk resultaat zien.

Eerst en vooral is het belangrijk om de beelden van de Razr te zien voor wat ze zijn, namelijk conceptbeelden. Deze zijn allesbehalve officieel beeldmateriaal van Motorola en geven ons slechts een idee van hoe de Razr er in de praktijk zal uitzien.

De conceptbeelden die je hieronder kan zien, zijn opgesteld op basis van de patentbeelden die eerder zijn verschenen. En die beelden zijn wel officieel, dus er zit zeker iets van waarheid in de renders, die zijn opgesteld door Sarang Sheth van het designerbedrijf Yanko Design.

razr
Credits: Sarang Sheth, Yanko Design

Deze 3D-beelden laten zien dat de Razr een eerder vierkant design zal hebben wanneer hij dichtgeklapt is. Als je hem openklapt, zou er een scherm verschijnen met een beeldverhouding van 18:9. De originele Razr-modellen van Motorola hadden in die tijd ook een notch, evenals enkele van de nieuwe smartphones, dus wordt er in de nieuwe Razr ook een notch verwacht.

Het bovenste deel van de buitenkant heeft vervolgens een klein schermpje waarop meldingen zullen verschijnen. Op het onderste deel van de buitenkant zit dan nog de vingerafdrukscanner. Op de patentbeelden waren er geen volumeknoppen te zien, dus deze ontbreken bijgevolg op de conceptbeelden. Ook hier willen we nogmaals benadrukken dat het gaat om conceptbeelden en dat de kans dus bestaat dat het uiteindelijke model wel knoppen zal hebben.

Voorlopig is er nog steeds enorm weinig officiële informatie over de Razr beschikbaar. Momenteel lijkt het erop dat het toestel alleen in de VS zal verschijnen vanwege een partnership met Amerikaanse telecomgigant Verizon. Het prijskaartje zou zo’n 1.500 dollar zijn.

Gerelateerde artikelen

Krijgen we binnenkort een nieuwe Motorola RAZR?

In 2004 verscheen de iconische gsm van Motorola, de RAZR. Het lijkt er nu op dat het bedrijf een comeback wil maken met dit stijlicoon.