Nieuws

LG gebruikt OLED-paneel van LG G8 ThinQ als speaker

LG is een van de weinige bedrijven die zich nog focussen op geluidskwaliteit in de mobiele industrie. De LG G8 ThinQ zal een trillend OLED-paneel krijgen dat zal dienen als speaker voor telefoongesprekken.

LG maakt zich op voor het Mobile World Congress 2019 in Barcelona. Waar veel bedrijven nog niks over hun nieuwste smartphones laten weten, staat (of zit) LG al informatie over zijn nieuwe smartphone van de daken te schreeuwen. Vorige week verscheen er al informatie over de module voor gezichtsherkenning die LG ontwikkelt in samenwerking met INFINEON. Ditmaal schrijft het bedrijf in een persbericht over zijn ‘speciale’ technologie om het OLED-paneel van de LG G8 ThinQ te gebruiken als speaker. Met deze onthulling is het nu zeker: LG’s nieuwe vlaggenschip zal geen ‘normale’ speaker bevatten om je telefoongesprekken mee te voeren. Ook bevestigt het eerdere lekken van onder andere OnLeaks.

Beeld: LG / Schematische weergave van de werking van LG’s technologie.

Het is niet de eerste keer dat we zien dat een OLED-paneel wordt gebruikt als ‘speaker’. LG heeft deze technologie ontwikkeld voor OLED-televisies. Sony was echter de eerste om de technologie naar de markt te brengen. Op woensdagavond toonde LG dan weer zijn ‘Crystal Sound OLED’-technologie, die het dus bij de LG G8 ThinQ in zal zetten. De fabrikant claimt dat zijn technologie – dus door het trillen van het scherm – muziek en stemmen luider en helderder laat klinken. Het is niet de eerste keer dat een fabrikant een speaker in zijn telefoon weg laat. De Xiaomi Mi Mix was een van de eerste telefoons die deze technologie al gebruikte – al bleek dat nooit een groot succes te zijn.

Hi-Fi Quad-DAC

In de ‘standaard’ modus zal het luisteren van muziek, of het bellen via de luidspreker, via de speaker aan de onderkant verlopen. LG geeft de gebruiker wel een optie om beide speakers te gaan gebruiken in een dual-channel set-up. Verder biedt LG voortaan ondersteuning voor DTS:X voor een geëmuleerde versie van ‘surround sound’ – dit kan zowel via hoofdtelefoons, maar voortaan ook met de twee speakers op de LG G8 ThinQ. Voor Tidal-gebruikers is er voortaan MQA-support, maar wat nog veel belangrijker is, is de Hi-Fi Quad-DAC. Net zoals vorige jaren heeft LG de 3,5mm audiopoort nog niet met pensioen gestuurd: de Quad-DAC kan ervoor zorgen dat je, mits je de juiste audiobestanden gebruikt, helderder geluid krijgt in vergelijking met een ‘standaard’ 16- of 24-bit DAC. Hoe alles uit zal pakken, is afwachten tot en met 24 februari, dan heeft LG zijn evenement voor de LG G8 ThinQ.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business