Microsoft zal onstabiele updates Windows 10 automatisch terugdraaien

Microsoft installeert sinds Windows 10 steeds vaker automatisch je updates. Dat gaat niet zonder problemen. Daarom gaat het onstabiele automatische updates terugdraaien.

Advertentie

Een up-to-date besturingssysteem is tegenwoordig van groot belang. Steeds vaker worden er lekken gevonden in ’s werelds meest gebruikte besturingssysteem op de desktop. Microsoft weet deze problemen vaak snel op te lossen, al gaat dat niet altijd zonder slag of stoot. Gebruikers ondervinden met regelmaat problemen met de updates die het bedrijf uitrolt. Dat komt voornamelijk door de variëteit in de drivers (en dus ook onderdelen) die fabrikanten voor een computer gebruiken. In sommige gevallen kan dit betekenen dat je computer niet meer te gebruiken is. Het tegengeluid vanuit de community voor het automatisch door de strot duwen van updates lijkt ook bij Microsoft binnen te zijn gekomen. Daarop zal het bedrijf zijn beleid aanpassen, al betekent het niet dat we een einde zien aan automatische updates.

In plaats van het stopzetten van automatische updates, zal het bedrijf juist updates terugrollen van je computer. Allereerst zullen wel alle andere stappen doorlopen worden om het incompatibiliteitsprobleem op te lossen, waarna als laatste oplossing de update van je computer afgehaald wordt. Dit zal dan voor maximaal dertig dagen zijn, aldus de supportpagina voor Windows 10. Na deze dertig dagen wordt er nogmaals geprobeerd de update te installeren. Natuurlijk zal de softwaregigant intussen samen met zijn partners aan het probleem werken. Voor de uitzonderlijke gevallen waarbij je computer niet meer opstart zal dit geen oplossing bieden. Voor de kleinere problemen daarentegen is dit mogelijk de perfecte oplossing, al zou het fijn zijn om geen automatische updates door je strot geduwd te krijgen.

Advertentie