Xiaomi Black Shark 2 officieel: binnenkort ook in België en Nederland?

Xiaomi betrad vorig jaar de markt met een zijn eerste gamingsmartphone. Vanaf heden voert het de Xiaomi Black Shark 2, een toestel dat mogelijk zijn weg zal vinden naar Nederland een België.

Gamingsmartphones lijken hot en happening te zijn, met drie spelers die er nu op inzetten: Xiaomi, Asus en Razer. Voor de laatstgenoemde lijkt het verhaal toch niet zo succesvol, gezien het bedrijf de stekker uit zijn smartphonedivisie zou trekken. Xiaomi lijkt daarentegen onvermoeid door te zetten, en brengt inmiddels een tweede generatie Xiaomi Black Shark gamingsmartphone op de markt. Vooralsnog lijkt het toestel alleen in China te verschijnen. Toch is een release in Europa is niet uitgesloten. Een van de belangrijkste functies van de Black Shark 2 is het drukgevoelige scherm. Vergelijkbaar met 3D Touch van Apple kan het herkennen wanneer je meer druk zet op een deel van het scherm. Een handige toevoeging voor gamers.

Het scherm van de Xiaomi Black Shark 2 is 6,39-inch groot met een resolutie van 2.340 x 1.080 (Full-HD+). Net zoals de high-end Xiaomi Mi 9 krijgt de Black Shark 2 de beschikking over een in-display vingerafdrukscanner. Dat is echter niet wat het scherm zo speciaal maakt, dat heeft Xiaomi overgelaten aan zijn Magic Press-functie. Met Magic Press kunnen de randen van het scherm gebruikt worden om acties uit te voeren in games. Zo kan je in een race-game bijvoorbeeld het gaspedaal bedienen, zonder daarvoor met je vingers het zicht op het scherm te belemmeren. Natuurlijk is het met de Black Shark 2 ook mogelijk om extra Bluetooth-modules toe te voegen, zoals controllers.

Snapdragon 855 SoC aan boord

Intern vinden we de nieuwste Qualcomm Snapdragon 855 SoC met een minimum van 6 GB RAM. Is dat nog niet voldoende, dan kan er ook gekozen worden uit 8 of 12 GB RAM-geheugen. Qua opslag is de keuze wat minder ruim: standaard is er 128 GB aanwezig, maar er is ook een optie voor 256 GB. Helaas is dat niet naderhand nog uit te breiden. Om nog even terug te komen op de Snapdragon SoC, deze zal met een ‘vapor chamber’ gekoeld worden. Dat kan van pas komen als je de Ludicrous Mode inschakelt, die zal de SoC namelijk overklokken. Een 4.000 mAh batterij moet de telefoon overeind zien te houden. Of de Xiaomi Black Shark 2 naar Europa komt, is nog onbekend. Gezien de eerste Black Shark wel naar de Benelux toe is gekomen – en Xiaomi naar de Benelux toe komt – lijkt het een vrij logische zet.