Tesla introduceert nieuw en ‘langer houdbaar’ referral-programma

Tesla moet 80 Roadsters weggeven aan deelnemers uit het referentieprogramma in 2018. Met een nieuw programma bespaart Tesla een hoop kosten, terwijl het bedrijf er voldoende extra’s mee biedt.

Advertentie

Vergelijkbaar met steeds meer bedrijven, heeft ook Tesla zijn eigen referral-program. Als je vrienden kent die graag een Tesla aan willen schaffen, dan kan je je eigen referral-link doorsturen. In februari kwam er helaas een einde aan het referral-programma. Het einde kwam niet geheel als een verrassing, het was immers een behoorlijk kostbare operatie voor Tesla. Deelnemers aan het programma kregen de mogelijkheid om een Roadster te krijgen bij een x-aantal referenties. Tesla brengt nu een nieuw referentieprogramma, met ditmaal de kans op de Roadster en maximaal ‘1.600km Supercharging’.

Tesla - 1

Het bedrijf heeft opgemerkt dat het hebben van een referentieprogramma beter is dan helemaal geen referentieprogramma te hebben: “We’ve heard from our customers that the Referral Program was one of their favorite reasons to tell their friends about Tesla.” Het programma keert dan ook terug, maar in een afgeslankte vorm. Voorheen was het mogelijk om zes maanden gratis Supercharging te krijgen als iemand je referentiecode gebruikte. Als deze klant de auto bestelde zonder proefrit werd daar nog eens drie maanden bij opgeteld. In plaats van een x-aantal maanden, krijgen klanten nu maximaal 1.000 miles (ongeveer 1.600 kilometer).

Mokerslag voor het referentieprogramma

Verder krijgt de klant een mogelijkheid om elke maand een Model Y, of elk kwartaal een Roadster, te winnen. Per referentie krijgt de klant 1.000 miles en één lot voor de aankomende actie. Heeft de klant al ongelimiteerde Supercharging, dan krijgt hij/zij twee loten voor de weggeefactie. Dat zal een hoop kosten voor Tesla besparen. In januari werd bekend dat de Amerikaanse fabrikant 80 Tesla Roadsters weg moet geven aan klanten. Deze klanten kregen recht op een Roadster vanwege het referentie-programma. Mogelijk was dat de mokerslag voor het oude referentieprogramma. Wat het ook mag zijn, het nieuwe programma geeft voldoende extra’s die het de moeite maken om mee te doen.

Advertentie