Huawei P30 Pro eventpagina lekt belangrijkste details van het toestel

Huawei heeft het moeilijk om alle details van de P30 en P30 Pro binnenshuis te houden. Voornamelijk details van de Huawei P30 Pro waren terug te vinden op de uitgelekte evenement-pagina.

Een lekkende waterleiding maakt zichzelf niet zonder dat daar een loodgieter bij komt kijken. Voor de aanstaande lancering van de Huawei P30 en P30 Pro lijkt het er alvast op dat er geen loodgieter was om Huawei te helpen. Via Huawei Singapore zijn namelijk de laatste details van het toestel uitgelekt. Het gaat voornamelijk om details voor de camera’s van de P30 Pro. Zoals gewoonlijk zal de P30 het moeten doen zonder veel van de speciale functies die Huawei biedt met de camera’s op de P30 Pro. Daar zit dan ook een prijsverschil tussen. Voor de P30 betaal je 749 euro, terwijl de P30 Pro 999 euro moet kosten.

Evenementpagina Huawei P30 Pro

Op 21 maart tweette EvLeaks al dat Huawei per ongeluk de eventpagina voor de P30 en P30 Pro online had geplaatst. Inmiddels is de website, na alle traffic die de pagina kreeg, natuurlijk weer offline gehaald. Wil je de pagina toch nog even zelf bekijken? Dan kan dat via het web archive, daar is momenteel nog de gehele pagina te bekijken. Op deze pagina bevestigt Huawei nogmaals het design van de Huawei P30 en P30 Pro. Gezien het design nu bevestigd is, kunnen we ook met zekerheid stellen dat er vier camera’s aan de achterkant zullen zitten. Drie normale sensoren en één TOF-sensor, handig voor AR-toepassingen.

P30 Pro

Een van de interessante camera-functies die alvast is uitgelekt heeft te maken met de zoom-functie die Huawei biedt met de P30 Pro. De functie, genaamd Dual-View Video, maakt het mogelijk om met twee camera’s tegelijkertijd een video te creëren. Eén camera zal vanuit zijn standaard brandpunt schieten, terwijl de andere juist voor een ingezoomd beeld zorgt om de actie in de verte beter vast te leggen. Ook heeft Huawei met de 40 MP-camera een zeer goede speler in handen voor ‘nachtfotografie’. Om dat mogelijk te maken is er pixel-binning aanwezig (RYYB-patroon) en kan de ISO-waarde omhoog tot 409.600. Wel zal zo’n hoge ISO-waarde veel ruis veroorzaken. Het is mogelijk dat Huawei zwaardere ruisonderdrukking gebruikt om dit te overkomen.

Bijna 8x optische zoom

Naast de 40 MP-camera is er ook nog een 8 MP-camera voor 7,8x ‘optische’ zoom en 10x hybride zoom. In de praktijk zou het mogelijk zijn om tot 50x digitale zoom te gebruiken met de P30 Pro, al is het maar de vraag of foto’s met zoveel digitale zoom nog bruikbaar zijn. Als laatst is er nog de 20 MP wide-angle camera (120-graden). Over de camera’s van de Huawei P30 is het verhaal minder compleet, al zou het ook bestaan uit een 40, 20 en 8 MP-combinatie (geen TOF voor de P30). Schermen van de P30 en P30 Pro komen, aldus eerdere geruchten, uit de fabrieken van Samsung en hebben een formaat van 6,1 en 6,5-inch respectievelijk. In beide gevallen zou er een in-display vingerafdrukscanner aanwezig zijn.

Huawei P30 Pro - 1

Andere details zoals de SoC zijn al voor langere tijd bekend. Zoals we gewoon zijn van Huawei zal er een HiSilicon Kirin 980 SoC in de P30 en P30 Pro aanwezig zijn. Verder vinden we bij de standaard P30 128 GB-opslaggeheugen en 6 GB RAM terug. Het topmodel, de P30 Pro zal uitgerust worden met 128 GB-opslaggeheugen in zijn basisversie. Daarnaast zal er ook een model zijn met 8 GB RAM en 256 GB-opslag. Op 26 maart aanstaande zal Huawei het toestel aankondigen. Wie weet welke details er nog niet bekend zijn van het toestel. Ook zal je in de weken daaropvolgend een review kunnen verwachten van de Huawei P30 Pro.