Google Chrome

Meer privacy, extra dark mode en een verbeterde incognitomodus: dat zijn Google's plannen voor de nieuwe Chrome 76 die uitrolt op 30 juli.

Advertentie

Google liet eerder al weten dat het Adblockers ging weren uit zijn browser. Nu lijkt er toch verandering te komen in deze claim. Het bedrijf is namelijk gaan samenzitten met de Adblockers en heeft daaruit een nieuw voorstel naar voren gebracht. In de plaats zal het de Adblockers niet weren maar wel voor betere privacy zorgen.

In de plaats wil Google zijn ontwikkelaars aanzetten om betere extensies te schrijven, die de privacy van gebruikers gaat beschermen.

Chrome bèta 76

Momenteel is Google nog volop bezig aan Chrome 76, maar de bèta is al beschikbaar. Na de lancering van Dark Mode in Chrome 73 voegt het nu een extra functie toe. Website-ontwikkelaars krijgen nu de mogelijkheid om Dark Mode door te trekken naar hun eigen website. Op voorwaarde dat Chrome-gebruikers Dark Mode ingesteld hebben, zal de volwaardige pagina inclusief website donker zijn.

Bovendien heeft het internetbedrijf zijn incognitomodus aangepast. Voordien was je als incognito-gebruiker nog herkenbaar en kon je niet door de betaalmuur van uitgevers. Maar nu heeft Google ook daar een stokje voor gestoken. Het is vanaf Chrome 76 als gebruiker mogelijk om de betaalmuur te omzeilen via incognito-modus.

Als extraatje biedt Chrome vanaf 76 ook de optie om Flash volledig te gaan blokkeren. Het bedrijf liet eerder al weten de plug-in vanaf 2020 volledig te bannen uit zijn browser, maar anticipeert nu toch al.

Vanaf 30 juli zal de definitieve versie van Chrome 75 wereldwijd uitgerold worden.

Advertentie