Bron: Nissan

Een ingenieur bij Nissan had het geniale idee om een Robot-eend te ontwikkelen om rijstboeren te helpen in de strijd tegen onkruid en ongedierte.

Eenden zijn altijd al een natuurlijke oplossing geweest voor rijstkwekers om hun gewassen te vrijwaren van onkruid en ongedierte. Bovendien zorgen de dieren voor de bemesting van hun rijstgewassen.

Roboduck

Daar heeft een ingenieur bij Nissan nu een nieuwe oplossing voor: de robot-eend. De robot-eend is een persoonlijk project van een ingenieur bij Nissan. De robot heeft nogal veel weg van een automatische stofzuiger als Roomba. Hij zit er ook sympathiek uit met zijn kleine oogjes. De robot is uitgerust met een GPS en WiFi connectie. Bovendien heeft de robot zonnepanelen op zijn hoofd staan waardoor hij langer meekan zonder hem op te moeten laden.

Concreet gaat de Roboduck woelen in het water en onderliggende zand zodat er slijk wordt gegenereerd en zo de zon niet aan de ondergrond kan. Op die manier kan het onkruid niet groeien en krijgt ook ongedierte geen kans. Een win-win situatie dus!

Nissan en eenden

Het klinkt als een rare combinatie, maar Nissan is al langer bezig met innovatie in robotland. Het bedrijf heeft echter nog niet laten weten of het de robot in grote getallen gaat produceren.

Japan kampt met het probleem dat veel mensen wegtrekken naar de stad voor ‘betere jobs’. Daardoor vinden rijstboeren steeds minder gemakkelijk medewerkers om de velden en gewassen te onderhouden of binnen te halen. Daar zou deze Roboduck al een deel van de oplossing kunnen zijn. Wie weet wat brengt de toekomst nog.