Huawei MediaPad M6 - 2

Huawei heeft samen met Samsung een groot deel van de tabletmarkt op Android in handen. In China heeft het bedrijf zijn MediaPad M6 gelanceerd met de high-end HiSilicon Kirin 980 SoC.

Je zou denken dat het tablet-segment inmiddels zo goed als afgestorven is, maar dat blijkt juist nog niet het geval te zijn. Apple is uiteraard nog actief in de markt, maar ook Samsung en Huawei zijn nog zeer actief in deze markt. Als opvolgers van de MediaPad M5-reeks die in 2018 verscheen, heeft Huawei voor 2019 een nieuwe MediaPad M6-reeks. Het gaat, om precies te zijn, om twee tablets die het aanbod moeten vergemakkelijken. Zodra de tablets op de markt verschijnen is er keuze uit een 8,4-inch scherm of een groter 10,8-inch scherm. Uiteraard draaien de tablets nog op Android, al zal de tablet in eerste instantie alleen in China verschijnen. Westerse markten volgen mogelijk later.

Huawei MediaPad M6

Intern bevat het toestel een hoop vernieuwde hardwarecomponenten ten opzichte van de Huawei MediaPad M5. Zo is er voortaan een nieuwe HiSilicon Kirin 980 SoC aanwezig; deze processor is ook terug te vinden in de high-end smartphones van Huawei en Honor in 2019. In zowel het 8,4 als het 10,8-inch model is er 4GB RAM-geheugen aanwezig, gekoppeld aan 64- of 128GB-opslaggeheugen. Wat betreft de batterijen heeft het 8,4-inch model een 6.100mAh-capaciteit, terwijl het 10,8-inch model het moet stellen met een 7.500mAh-batterij. Voor beide tablets geldt dat de duurste versie ondersteuning biedt voor LTE-verbindingen, zo is te lezen op de Chinese webpagina’s van Huawei.

Prijzen en beschikbaarheid

Als pixeldichtheid voor jou het belangrijkst is, dan moet je voor de 8,4-inch MediaPad M6 kiezen. Voor beide tablets heeft Huawei namelijk gekozen voor een 2.560 x 1.600 pixels lcd-paneel. Via het scherm kan je genieten van Huawei’s EMUI 9.1, dat uit de doos op de tablets draait. Wat betreft de camera’s; er zijn twee sensoren aanwezig op de tablet. Om te beginnen vind je een 8MP-sensor aan de voorkant, terwijl er een 13MP-sensor op de achterkant aanwezig is. Wat betreft de prijzen van de tablet valt er nog weinig te zeggen. De MediaPad M6’s zijn vanaf begin juli verkrijgbaar vanaf 255 euro voor het kleinste model, terwijl de adviesprijs in voor het 10,8-inch model start op omgerekend 290 euro.