Blackshark 2 Pro officieel: snelle touch-response en Snapdragon 855+-SoC

Blackshark heeft zijn tweede gamingsmartphone van 2019 op de markt gebracht, de Blackshark 2 Pro met een nieuwere Qualcomm SoC en snellere touchinvoer.

Blackshark bracht eerder dit jaar nog een tweede generatie van zijn gamingsmartphones uit. Xiaomi is het bedrijf achter de fabrikant die inmiddels al zijn tweede toestel voor 2019 laat zien. Het gaat om de Blackshark 2 Pro – een opvolger van de Blackshark 2 met vernieuwde specificaties. Uiteraard is alles aan deze telefoon gericht op de gamer, waardoor de fabrikant zich in zijn marketing met hele andere aspecten bezighoudt. Waar een Samsung of Apple graag spreekt over de hardware zoals de processor, de grootte van de batterij en de nieuwste camerafuncties, spreekt Blackshark toch liever over de touchlatency van het scherm, die wederom lichtelijk is gedaald met 7ms, naar 34,7ms.

Qualcomm Snapdragon 855 Plus

Wat betreft de interne specificaties zit er een Qualcomm Snapdragon 855+-SoC in. Deze SoC is net iets sneller dan de Snapdragon 855 SoC die in de ‘standaard’ Blackshark 2 zit. Verder krijg je 12GB RAM en 128GB interne opslag in het basismodel, terwijl er ook een upgrade mogelijk is naar 256GB UFS 3.0-geheugen. Het scherm van de Blackshark 2 Pro is 6,39-inch groot en ververst met maximaal 60Hz. Wat betreft de resolutie gaat het om een standaard Full-HD+-paneel (2.340 x 1.080). De touchinvoer maakt het juist speciaal met zijn verversingsfrequentie van 240Hz. Het toestel registreert daarmee snel je touchinvoer, volgens Blackshark ligt de latency op slechts 34,7ms – lager dan bij Asus’ telefoon.

Daar blijft het niet bij, want het scherm heeft ook drukgevoelige punten. Bij Blackshark staat deze functie bekend als Master Toch 2.0, en het werkt vergelijkbaar met force touch van Apple. Het kan immers druk op het scherm meten, waar je dan bij specifieke drukniveaus, specifieke acties aan kan koppelen. Intern bevat het toestel een 4.000mAh-batterij om alle componenten te voorzien van de benodigde stroom. Het opladen van de batterij gaat via de 27W-lader die je in de doos krijgt, wat al een pak sneller is dan de Qualcomm Quick Charge 3.0 op veel telefoons. Als je muziek luistert via een hoofdtelefoon met een draad, dan moet je een 3.5mm-audiopoort missen van de smartphone.

Prijzen en beschikbaarheid

Blackshark heeft vooralsnog maar weinig laten weten over de beschikbaarheid van de telefoon buiten China. Vooralsnog is het toestel enkel aangekondigd in China, met een notitie dat hij later dit jaar nog in Europa zou verschijnen. Prijzen voor de Europese markt zijn er dan ook nog niet, maar je kan deze uiteraard wel omrekenen vanaf de Chinese Yen. Het basismodel met 12GB RAM en 128GB interne opslag zou omgerekend tegen de 390 euro kosten. Wil je 256GB opslag in je telefoon, dan zal je iets meer moeten betalen: ongeveer 456 euro. Of deze telefoon nu echt nodig was, valt te bespreken. Het toestel biedt niet veel meer dan de Blackshark 2, die momenteel al te koop is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business