Nieuws

Telenet dient klacht in tegen joint venture Proximus en Orange

Opschudding in telecomland: Telenet heeft een klacht ingediend tegen een samenwerking van diens grote concurrenten om het netwerk voor 5G te delen.

5G-netwerken: wereldwijd zorgen ze voor heel wat getouwtrek. De twee economische grootmachten Verenigde Staten en China gaan er elkaar nog net niet fysiek te lijf voor. Maar ook in België leidt het tot heel wat twijfels. Aanvankelijk vooral in de politiek doordat de Vlaamse regering het heft in eigen handen wil nemen, maar ook binnen de telecomsector zelf loopt de spanning stilaan hoog op. Telenet heeft officieel een klacht ingediend tegen Proximus en Orange.

Proximus en Orange, twee van de drie grote spelers op de Vlaamse telecommarkt, kondigden afgelopen zomer een joint venture aan rond de uitrol van 5G-netwerken. Die moest dienen om de technologie sneller over heel het land beschikbaar te kunnen maken. Telenet wilde maar al te graag mee in dit project stappen. Maar de onderhandelingen ketsten af waardoor Telenet zijn eigen boontjes moet doppen.

Derde wiel

En dat is Telenet duidelijk nog niet vergeten. De goede intenties hebben plaatsgemaakt voor de botte bijl. Telenet heeft bij de Belgische Mededingingsautoriteit een officiële klacht neergelegd tegen het samenwerkingsakkoord van zijn grote rivalen. Volgens Telenet krijgen Proximus en Orange via het akkoord te veel macht en kan Telenet hierdoor niet meer vrij concurreren. De telecomoperator vraagt om voorlopige maatregelen totdat er een definitieve uitspraak volgt. Het zal de uitbouw van 5G in Vlaanderen er wellicht niet mee versnellen…

“De huidige scope van de geplande joint venture tussen Proximus en Orange is te verregaand en daardoor marktverstorend”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business