Een grootschalige DDoS-aanval maakte slim misbruik van mobiele advertenties om maar liefst 4,5 miljard aanvragen te versturen op een paar uur tijd.
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • macrolens
  • prijs
  • grote batterij
CON
  • vingerafdrukken op behuizing
  • basis Android

Motorola levert met zijn One Macro de ideale budgetsmartphone voor fans van fotografie onder 200 euro.

Advertentie

Motorola levert met zijn One Macro de ideale budgetsmartphone voor fans van fotografie onder 200 euro. Wij gingen ermee aan de slag, dit is onze ervaring.

Midrange smartphones schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo brengt ook Motorola ons dit jaar een aantal leuke en betaalbare smarpthones. De One Macro werd in oktober 2019 gelanceerd en heeft sindsdien zijn kunnen wel bewezen. Alle reviews zijn het erover eens, de One Macro doet veel meer dan je verwacht. Wat heeft deze geheimzinnige krachtpatser nu in zijn mars?

Motorola One Macro
Niet te zwaar met een strak design.

Looks

De One Macro is verbazend gestroomlijnd en dun. Het toestel weegt 186 gram en heeft een IPS LCD 6.2 inch touchscreen met een 19:9 ratio en 720 x 1520 pixels. Een knap scherm met een strakke behuizing. Echter heeft Motorola ervoor gekozen om de behuizing in een soort glossy plastic te maken waardoor je vingerafdrukken overal terug te vinden zijn. Zelfs wanneer je de One Macro proper maakt staat hij na amper vijf minuten al terug vol. Verder vind ik dat de One Macro er best mag zijn. Het is geen enorme telefoon maar heeft een minimalistisch en subtiel design dat een aantal mensen wel over de streep kan trekken.

Aan de linkerkant zit de SIM- en microSDpoort. De One Macro vraagt wel keuzes. Je kan helaas geen twee SIMkaarten combineren met de microSD. Als je het geheugen van de One Macro wil uitbreiden moet je dus één SIM-kaart opofferen. Aan de rechterzijde bevinden zich de volumeknopjes en de aan-uitknop. Op de achterkant bevinden zich de vingerafdrukscanner en de drie camera’s die de One Macro zo goed maken. In één lijn onder elkaar met op het einde de flashlight. De camera’s zelf komen verder in deze review aan bod.

Onderaan heeft de One Macro een 3.5 mm audiojack en aan de rechterzijde een luidspreker. Helaas biedt de Macro One nog geen stereo speakers, maar dat is misschien wat veel gevraagd van een budgetsmartphone. De audiojack en speaker worden in het midden vergezeld van een handige USB-C.

Motorola One Macro
Het display is helder en groot genoeg.

Opties en prestaties

De Motorola One Macro is voorzien van een 2.0GHz octa-core MediaTek Helio P70 processor met een 900Mhz Mali-G72 GPU in combinatie met één 4GB DDDR4 RAM. Bij aankoop krijg je 64GB aan opslaggeheugen dat kan uitgebreid worden tot 512GB via het – eerder besproken – microSD-slot. Qua OS draait de One Macro op een propere Android 9 Pie die niet teveel toeters en bellen vanuit Motorola zelf heeft meegekregen.

Het feit dat de One Macro zo’n propere versie van Android meekrijgt maakt het gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Niet te veel toeters en bellen. Zo hoort dat in principe ook voor een toestel van dit kaliber. Het toestel is wel voorzien van de nodige technologie om het je gemakkelijk te maken. Vooraan heb je een notificatie-LED, vingerafdruksensor, accelerometer, lichtsensor en nabijheidssensor. Zowel de gezichtsscanner als vingerafdrukscanner gingen verbazend vlot. De One Macro presteert qua snelheid best goed waardoor je je smartphone snel ontgrendeld hebt.

Zoals eerder vermeld doet de One Macro het zeer goed qua snelheden. En dat verbaast ons aangezien dit toestel voorzien is van een Mediatek processor waardoor Motorola in principe achterop hinkt bij bv. Xiaomi die wel Qualcomm Snapdragon processoren aanbiedt. Toch hebben we echt niet te klagen over prestaties en snelheden en kon de Mediatek ons zeker bekoren.

Voor we aan de camera beginnen willen we ook nog even de batterij bespreken. Ook die is groter dan bij de directe concurrentie. Met een 4000 mAh batterij kom je zeker de hele dag toe. In de doos krijg je ook een 10W snellader mee waarmee je de One Macro in een acceptabele tijd kan opladen.

Camera

Bij de One Macro draait alles om fotografie. Aan boord heb je de 13MP hoofdcamera, 2MP macro-camera en 2MP dieptecamera. Niet te vergeten; vooraan heeft de One Macro een selfiecamera van 8MP zitten en kan je aan 1080p met 30fps video’s schieten vooraan. Met de camera’s op de achterkant kan je dan wel kiezen tussen 30, 60 en 120 fps.

De belangrijkste functie op de One Macro zit al in de benaming. Het toestel heeft een enorm krachtige Macrocamera aan boord gekregen die echt wel zijn job doet. Het verbaasde ons hoe goed hij was voor zo’n lage prijs. Je krijgt niet alleen duidelijke beelden in macromodus, je krijgt er ook de kleinste details, kleuren en diepte bij. Desondanks het feit dat het maar om een 2MP camera gaat werken de drie camera’s goed samen om een mooi resultaat af te leveren.

Motorola One Macro
Vingerafdrukken blijven gemakkelijk staan op de plastieken behuizing.

Conclusie

Vermoedelijk heb je het wel al door. Wij raden de Motorola One Macro zeker aan. Voor nog geen 200 euro krijg je een krachtige smartphone die zijn geld meer dan waard is. Drie camera’s met een knappe macrolens, een grote batterij voor voldoende autonomie en niet teveel toeters en bellen waardoor het toestel eenvoudig en gebruiksvriendelijk blijft. Indien je dus nog een smartphone zoekt die niet te veel van je budget vraagt en toch mooie foto’s kan schieten; dan is deze Motorola One Macro zeker het overwegen waard.