Het 25-jarige jubileum van de gameconsole van Sony krijgt daarmee nog wat extra glans!

Het is een feestelijke dag bij Sony Corporation. Het Japanse multimediabedrijf viert vandaag de 25e verjaardag van de uitvinding waarmee het de gamingindustrie voorgoed veroverde: de PlayStation.

Guiness Book of World Records is die feestelijke aangelegenheid niet vergeten en heeft besloten Sony nog wat extra in de bloemetjes te zetten. Want Sony mag zich vanaf houder van een wereldrecord noemen: namelijk dat van ‘best verkopende videogameconsolemerk aller tijden’. De cijfers van PlayStation liegen er dan ook niet om: de vier edities samen gingen in die 25 jaar meer dan 450 miljoen keer over de toonbanken. Buiten PlayStation 3 werd elke editie meer dan 100 miljoen keer verkocht.

Huidig CEO van Sony Interactive Entertainment – de gamingafdeling van Sony – Jack Ryan mocht samen met oprichter van die divisie en bedenker van het concept van de PlayStation Ken Kutaragi het certificaat in ontvangst nemen.

Over een jaartje ongeveer brengt Sony de PlayStation 5 op de markt. Kan die het succes van zijn voorgangers evenaren? Dat weten we ongetwijfeld tegen het dertigjarige jubileum te zeggen!

Om hulde te brengen aan de 25e verjaardag van de legendarische PlayStation, wandelden we eerder vandaag al eens door de volledige geschiedenis van PlayStation, van zijn aanzet tot een vooruitblik op wat de toekomst voor Sony en PlayStation mag brengen. Lees zeker dit artikel als je alles over PlayStation wil te weten komen!