Je harde schijf loopt langzaam vol, terwijl je geen idee hebt waar die ruimte aan op gaat. Met Spyglass zie je onmiddellijk hoe de inhoud van mappen verdeeld is.

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om met een F-16 of een F-18 te vliegen? Dat kan bij Brussels Flight Simulators.

Brussels Flight Simulators is een vlieglesinstituut dat vlakbij de luchthaven van Zaventem ligt. Ook voor de gewone mens die absoluut geen verstand heeft van vliegtuigen, worden professionele simulaties tegen betaling aangeboden. In het aanbod zaten onder andere al simulators van een Boeing 737 en een Cessna C172.

Dat aanbod aan vliegsimulaties wordt uitgebreid met twee typen oorlogsvliegtuigen, namelijk de F-16 en de F-18. Die worden al jaar en dag ingezet door de Belgische luchtmacht. Wil je je innerlijke soldaat eens loslaten, dan kan dat dus bij Brussels Flight Simulator. Er zijn in ieder geval geen andere plaatsen in België waar een dergelijke dienst wordt aangeboden.

Tweegevecht

In de demo die op YouTube gepost werd, ziet de simulator er echt verbazend realistisch uit. Je wordt in een fysieke ruimte gedropt die de cockpit van zo’n vliegtuig tot in het kleinste detail probeert na te bootsen. De omgevingen zouden ‘ultrascherp’ voor je ogen worden weergeven. Om het realistische gevoel zo groot mogelijk te maken, bezit de software een database van 24.000 luchthavens. Ook kunnen de weersomstandigheden vrij worden aangepast van zonnig tot en met een zware sneeuwstorm.

Er zijn ook verschillende soorten missies beschikbaar. Je kan de simulator gewoon op je eigen uitproberen, maar je kan er ook voor opteren om een tweestrijd aan te gaan met iemand anders. Dus als je nog een weddenschap met een vriend of vriendin uit te vechten hebt, dan kan deze simulator wel eens de ideale oplossing zijn. Je kan het ook als kerstcadeau geven, of er een uitje met je collega’s van maken.

De simulator kost €69,99 voor een half uur. Wil je met twee spelen? Dan kost dat €129,90 en heb je zowel de F-16 als de F-18 ter beschikking. Enige voorkennis is niet noodzakelijk, in de prijs zit een instructeur inbegrepen die je op weg helpt met de software.