Hoewel de productie van de iPad 4 in de herfst werd stopgezet, maakt de tablet vandaag een comeback als vervanger van de iPad 2.

Vlaanderen zal 6,4 miljoen euro uittrekken ter ondersteuning van AI-opleidingen. Gisteren was namelijk de officiële opening van een nieuw kenniscentrum omtrent AI.  

Advertentie

De plannen voor dat kenniscentrum dateren al van maart dit jaar. Toen nam de toenmalige minister van Innovatie Philippe Muyters het ook al op in zijn Vlaamse AI-plan. Hij zou echter net iets minder besteden aan het centrum; namelijk 5 miljoen euro. Hilde Crevits, die zich nu minister van Innovatie mag noemen, huldigde het Kenniscentrum Data en Maatschappij gisteren in. Zo berichtte De Tijd.

Crevits liet weten dat ‘Kmo’s tot 80.000 euro steun zouden kunnen krijgen om opleidingen te organiseren voor hun werknemers.’ Met die som geld kunnen bedrijven ook nieuw leervormen zoals e-learning ondersteunen.

Het kenniscentrum ontstond uit een samenwerking van reeds bestaande vakgroepen van drie universiteiten; Citip van de KU Leuven, imec-SMIT, dat met de VUB geaffilieerd is, en imec-MICT van de UGent. Citip focust zich voornamelijk op recht, imec-SMIT legt zich toe op de relatie tussen technologie en maatschappij en imec-MICT onderzoekt hoe eindgebruikers met technologie omgaan.

Volgens De Morgen benadrukte minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V) gisteren trouwens welke 17 AI-projecten precies 8,5 miljoen euro aan financiering zouden ontvangen voor opleidingen binnen de digitale sector. Zo is de hogeschool VIVES een van de gelukkigen die financiering zal krijgen van het kenniscentrum. VIVES brengt artsen en verpleegkundigen de nodige kennis bij over veelgebruikte AI-methodes. Geen overbodige luxe als je je bedenkt dat AI steeds vaker gebruikt worden in de zorg- en medische sector.

Het nieuwe kenniscentrum data en maatschappij zal kennis over AI verzamelen, maar zal tegelijk ook adviezen verstrekken aan bedrijven en politici.

 

 

 

Advertentie