Nieuws

‘Untitled Goose Game’ meer dan een miljoen keer verkocht

De game waarin je als gans de buurt moet terroriseren blijkt zeer populair te zijn: ‘Untitled Goose Game’ werd al een miljoen keer verkocht.

In de game ‘Untitled Goose Game’ kruip je in de huid van een gans. De opdracht van de game is eigenlijk vrij simpel. Je moet allerlei creatieve manieren bedenken om de buurtbewoners het leven zuur te maken. Dat betekent allerlei zaken stelen zoals hoeden of post, en vooral erg veel lawaai maken. De game werd ontwikkeld door House House en kwam op 20 september uit voor Nintendo Switch, Windows en macOS. Een release voor PlayStation 4 en Xbox 360 volgde snel.

Hoe eenvoudig de game er qua graphics ook moge uitzien, het concept lijkt duidelijk aan te slaan. Bij het ingaan van 2020 was het spel al meer dan een miljoen keer verkocht. In de vorm van vele memes is het ook in een mum van tijd deel geworden van de internetcultuur.

Steam

Als dat nog niet gek genoeg is, lijkt het succes van de game nog lang niet uitgedoofd. Veel gamers die het spel downloaden vonden het één van favoriete games van 2019. Bovendien is voor PC gamers voorlopig nog exclusief te verkrijgen in de Epic Games Store. In de loop van dit jaar komt de game uit op Steam, wat de verkoopcijfers ongetwijfeld weer een nieuwe boost zal geven.

De uitgevers van Untitled Goose Game reageerden op Twitter dat ze nooit hadden verwacht dat het spel zo’n succes zou kunnen worden, en bedanken iedereen die de game gekocht heeft. Soms is er niet meer nodig dan als een gans je buren terroriseren om jezelf te vermaken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business