gratis vpn

Sommige VPN-diensten hebben goede gratis opties. Wij maakten een lijstje met de beste 5 échte gratis VPN’s.

VPN-diensten zijn populair en vandaag de dag bijna ondenkbaar in ons digitale leven. Privacy en beveiliging vinden we belangrijker dan ooit. Toch willen we niet altijd betalen voor zo’n VPN-dienst. Maar gelukkig zijn er voldoende alternatieven waarvoor je niet altijd moet betalen: een gratis VPN.

Wij zochten de 5 beste gratis VPN-diensten voor je uit. Disclaimer: vaak zijn de VPN’s niet volledig gratis of heb je een beperkte testperiode. Gelieve ook in het achterhoofd te houden dat geen enkel product volledig gratis is. Voor niets gaat de zon op. En zelfs dat… Vaak betaal je bij gratis diensten met je privé gegevens. Die worden dan verzameld en verkocht aan bedrijven voor commerciële doeleinden. Lees dus goed de voorwaarden en kleinere lettertjes.

Met andere woorden: we raden het niet aan om gebruik te maken van gratis VPN-diensten. Vaak loont het om toch te kiezen voor een betaalde optie waarbij je dan wel degelijk goed beschermd bent. Voor minder dan 2 euro per maand heb je al VPN-diensten die tot de beste behoren. Neem daarom zeker een kijkje op volgend artikel:

De 5 beste gratis VPN-diensten

  1. Goose VPN
  2. Tunnelbear
  3. Hide.me
  4. Proton VPN
  5. Freedome VPN

1. Goose VPN

Goose VPN
Gratis VPN

Als eerste is er Goose. Een dienst van Nederlandse makelij die je dertig dagen helemaal gratis kan uitproberen. Lees hier ons verdict over Goose VPN.

2. Tunnelbear

Tunnelbear

In tegenstelling tot Goose kan je Tunnelbear wel blijven gebruiken. Deze dienst biedt namelijk een gratis pakket aan waarmee je tot 500 MB data per maand kan gebruiken. Het is niet veel, maar het is iets. Afhankelijk van het doel waarvoor je Tunnelbear wil gebruiken is de gratis optie zeker niet slecht. Lees hier ons verdict over Tunnelbear.

3. Hide.me

Hideme VPN
Gratis VPN

Ook Hide.me doet iets gelijkaardig aan Tunnelbear. Toch is deze VPN één van de betere gratis oplossingen. Voor nul euro per maand krijg je 2 GB data, 1 verbinding en 5 locatiemogelijkheden wereldwijd. Heb je interesse in Hide.me?

4. Proton VPN

Proton VPN

Bij Proton heb je twee mogelijkheden. Je kan ervoor kiezen om een proefperiode te testen van 7 dagen of een gratis pakket met beperkte mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is het gratis pakket. Je krijgt dan 3 serverlocaties, 1 toestel en een medium downloadsnelheid. Echter heb je geen beperking in termen van data. Proton zou dus wel eens een goede optie kunnen zijn.

Ten tweede kan je ervoor kiezen om Proton Premium Plus te gebruiken voor 7 dagen. Deze optie is voornamelijk voor gebruikers die nog niet goed weten welke service ze moeten aanschaffen er dus voor kiezen om een en ander uit te testen.

Lees hier ons verdict over Proton.

5. F-Secure Freedome VPN

F-Secure pakt het iets anders aan. Je kan 30 dagen gratis van de dienst gebruik maken inclusief een paswoordmanager. Heb je nadien interesse in een aankoop? Dan krijg je wat korting op je maandelijkse abonnement.

Lees hier ons verdict over F-Secure Freedome VPN.

LEES OOK: 12 betrouwbare VPN-diensten


Gerelateerde artikelen

12 VPN-diensten getest: welke is de beste in 2022?

Wie veilig met iemand wil communiceren via het internet kan een VPN-dienst gebruiken. We testten 12 VPN-apps op het vlak van snelheid, gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit.