Melbourne, Australia - Jun 13, 2016: Using Cortana on Surface Pro 4. It is an intelligent personal assistant created by Microsoft for Windows 10.

Gebuikers van Windows 10 versie 1809 kunnen nu langer rekenen op veiligheidsupdates. Dat maakt het softwarebedrijf in een update bekend. Door de coronacrisis wordt de ondersteuning van deze Windowsversie verlengd tot 10 november.

Gisteren kondigde Microsoft in een update op de website aan dat de end-of-service-datum voor Windows 10 versie 1809 nu wordt verlengd tot 10 november 2020. Zo hebben gebruikers de tijd om veilig over te stappen naar een nieuwere versie van de software. Oorspronkelijk zou de ondersteuning worden beëindigd op 12 mei.

De verlenging van de ondersteuning geldt voor de Home, Pro, Pro Education en Pro for Workstations-edities van Windows 10, versie 1809. Ook Windows Server versie 1809 zal tot en met november beveiligingsupdates blijven ontvangen.

Overzicht van alle termijnen

Termijnen verlengd

De “October 2018 Update” van Windows 10 verscheen tweeënhalf jaar geleden. Normaal gezien zou deze versie voor dertig maanden met beveiligingsupdates worden ondersteund, net zoals alle feature-updates die rond september verschijnen. De updates die in maart worden gelanceerd krijgen dan weer gedurende achttien maanden ondersteuning. Daarna moeten gebruikers en bedrijven een nieuwe Windows 10-versie installeren.

Voor Windows 10 versie 1809 zou de ondersteuning dus normaal gezien volgende maand eindigen. Door de huidige situatie is die deadline echter verschoven.

Continuïteit waarborgen

Door de verlening van de ondersteuning hoopt Microsoft gebruikers en bedrijven tijdens deze globale crisis meer tijd te geven om naar een nieuwe Windows 10-versie over te stappen. ‘We willen onze klanten helpen met het verminderen van de stress waarmee ze nu te maken hebben. Daarom hebben we het einde van de support van de volgende producten uitgesteld, zodat mensen en organisaties zich op de bedrijfscontinuïteit kunnen richten’, aldus Microsoft.

Op 19 maart besloot het bedrijf al om de end-of-support-termijn voor de Enterprise, Education en IoT Enterprise-edities van Windows 10 versie 1709 (de Fall Creators Update) tot 13 oktober 2020 uit te stellen.

Gerelateerde artikelen

Antimalware van Microsoft beschermt je browserinstellingen

Microsoft zorgt voor een basisbescherming tegen software die browserextensies en -instellingen aanpast. Het doet dat voor alle grote browsers.

Antimalware-updates Windows XP met een jaar verlengd

Microsoft stopt in april met de uitrol van beveiligingspatches voor Windows XP, maar zal wel nog een jaar lang definitie-updates blijven uitgeven.

Apple en Microsoft ontdekken iCloud-bug in Windows 10

De problemen met de laatste update van Windows 10 blijven zich opstapelen. Zo hebben Apple en Microsoft een bug aangetroffen bij iCloud.

‘Niemand wil Windows op zijn telefoon’

Apple en Google zwaaien de scepter over mobiele apparaten. Hun besturingssystemen – respectievelijk iOS en Android – zijn het wijdst verspreid. Het succes van deze twee partijen staat in schril contrast met de rest: WebOS is door HP zo goed als opgegeven, Symbian moet vrede nemen met een plaatsje in de achterhoede, en BlackBerry weet […]

10 beste functies van de Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft lanceert verschillende nieuwe functies met de Fall Creators Update. We sommen de interessantste nieuwe opties voor je op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here