Wachtwoorden onthouden? Met Beyond Identity zijn wachtwoorden verleden tijd.
Password management. Weak and strong password.

Het einde van wachtwoorden is nu officieel in zicht. Met de nieuwe app Beyond Identity, die maandag werd gelanceerd door Jim Clark en Tom Jermoluk, moet je nooit meer zelf je wachtwoorden onthouden.

Advertentie

In deze virtuele wereld is een goed beveiligde digitale identiteit cruciaal. Elke dag proberen hackers en cybercriminelen gevoelige informatie te onderscheppen. En daarin spelen wachtwoorden een belangrijke rol. Onderzoek van Keeper Security toont echter aan dat we nog steeds te veel onveilige wachtwoorden gebruiken. Zo zou 17% (!) van de wereldbevolking voor de cijfercombinatie ‘123456’ kiezen. Ook de alternatieven ‘123456789’ en ‘querty’ zijn nog steeds opvallend populair.

Om een einde te maken aan onveilige tekencombinaties én om mensen te helpen de ingewikkelde codes te onthouden, lanceert Silicon Valley nu een nieuwe oplossing. Deze week stellen Netscape-oprichters Jim Clark en Tom Jermoluk de identity management app Beyond Identity voor. De cloud-based applicatie biedt gebruikers de mogelijkheid om authenticatie op Apple-, Windows-, Android- en cloudservices af te handelen zonder zelf je wachtwoorden te moeten onthouden.

Technologie

Het idee achter de app is even simpel als briljant. Clark en Jermoluk ontwikkelden een technologie waarbij het toestel van de gebruiker werkt als een eigen certificeringsinstantie. Dat is mogelijk met behulp van de Beyond Identity-app en de cloudservice van het bedrijf. De keys van de gebruiker worden opgeslagen in het lokale geheugen van het iOS-, iPadOS-, macOS-, Windows- of Android-apparaat. De app voert dan authenticatie-opdrachten uit vanuit de cloud of via een bestaande single sign-on-applicatie van een bedrijf.

Met deze technologie levert Beyond Identity een ‘fundamenteel veilige oplossing voor wachtwoordloos identiteitsbeheer dat geen wijzigingen in de beveiligingsinfrastuctuur vereist. Daardoor biedt het consumenten een veel veiliger alternatief voor wachtwoordmanagers.’ De revolutionaire aanpak van het ondernemersduo kan dan ook op lof rekenen binnen de industrie. ‘Dit is een enorme verwezenlijking op veel vlakken. Het is echt een geweldig idee’, klinkt het op de Amerikaanse website Crunchbase News.

Lancering

Het voorbije jaar werkten Clark en Jermoluk onder de radar aan hun idee. Op maandag werd de app Beyond Identity eindelijk officieel gelanceerd met 30 miljoen dollar aan financiering. Het nieuwe kapitaal wil Beyond Identity gedeeltelijk gebruiken om het personeelsbestand uit te breiden. Ze willen het aantal werknemers dit jaar verdubbelen. Ook de verdere ontwikkeling van hun technologie vergt investeringen.

In dit filmpje zie je hoe de app precies werkt. Wat denk jij? Zou Beyond Identity jouw leven eenvoudiger maken?


Gerelateerde artikelen

Is een passwordmanager veilig?

Niemand wil zijn inloggegevens en wachtwoorden zomaar prijs geven. Maar kan je een wachtwoordmanager vertrouwen om je online geheimen te bewaren?

4 REACTIES

  1. Wel even vergeten om erbij te vermelden dat het enkel om bedrijven en hun werknemers gaat en dat particulieren hier (nog) niet gebruik van kunnen maken :p

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here