Simferopol, Russia - August 6, 2014: OS X Yosemite operating system of the Apple company. I was presented on June 2, 2014.

Apple lanceert vandaag een nieuwe versie van hun besturingssyteem. macOS Catalina 10.15.5 bevat een nieuwe functie om de levensduur van je batterij te verlengen.

Advertentie

De lancering van macOS Catalina 10.15.5 brengt weer heel wat nieuwe features met zich mee. Een belangrijke extra is de Battery Health Management tool om de levensduur van je MacBook-accu te verlengen. Deze nieuwe functie vermindert de chemische veroudering in batterijcellen op basis van slimme analyses. Zo neemt de levensduur van je batterij toe.

De analyses van de Battery Health Management feature zijn gericht op twee metingen. Zowel temperatuurschommelingen als oplaadpatronen worden gemonitord. Hangt je MacBook 24/7 aan de lader? Normaal gezien is dat schadelijk voor de accu. Zeker bij hogere temperaturen. De nieuwe functie zorgt ervoor dat de batterij niet meer 100% wordt opgeladen. Zo veroudert je MacBook-accu minder snel. 

Beschikbaarheid

De functie werkt op de achtergrond, maar je kan het wel aan- en uitzetten. Dat gebeurt in het paneel ‘Energiestand’ van Systeemvoorkeuren. Daarbij is de impact op de oplaadtijd miniem. Ook systeemprestaties worden niet beïnvloed. Wel werkt de Battery Health Management tool enkel voor MacBooks met een Thunderbolt 3-poort.

De batterijfunctie is beschikbaar op nieuwe MacBooks die het geüpdatete besturingssysteem bevatten of op oudere MacBooks met een Thunderbolt 3-aansluiting nadat je macOS 10.15.5 hebt gedownload. Zo kan je macOS Catalina 10.15.5 downloaden:

  1. Ga naar ‘Systeemvoorkeuren’
  2. Klik op de knop ‘Software-update’
  3. Je MacBook zoekt nu automatisch naar de nieuwste versie van het besturingssysteem. Klik op ‘Download en installeren’ om de update op je computer te zetten.

Je kan de instellingen ook zo aanpassen dat er automatisch gezocht wordt naar de nieuwste versies.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here