A strong wifi connection makes for a strong relationship

Nu meer en meer mensen van thuis uit werken, wil Google het gemakkelijker maken om in contact te blijven. Het bedrijf lanceert enkele nieuwe functies voor zijn videoconferencingtool Meet, waaronder de integratie met Gmail.

Advertentie

Sinds de lockdowns in verschillende landen is het gebruik van Googles video-app Meet enorm toegenomen. De zakelijke tool is, in tegenstelling tot Hangouts, beschikbaar voor scholen, bedrijven en overheden. Vandaag zouden er 25 keer meer gebruikers op het platform actief zijn dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat bevestigde Google vorige week. Daarmee is Meet de snelst groeiende Google-dienst van het moment.

Door de gigantische toename in het aantal gebruikers, werkt het bedrijf nu aan nieuwe features om klanten beter te kunnen ondersteunen. De integratie van Meet in Gmail is de eerste van een aantal nieuwe functies die eerder dan gepland worden geïntroduceerd, zo vertelt vice-president Javier Soltero van Google aan Reuters. Vandaag is de integratie al actief in de webversie van Gmail. Binnenkort komt de functie ook naar de mobiele app.

Meer nieuwigheden

Naast de integratie met Gmail heeft het bedrijf nog nieuwe features op de planning staan. Met de gallery view zullen er tot 16 gebruikers tegelijk kunnen worden getoond in een videogesprek. Daarmee gaat Google de concurrentie aan met videoplatform Zoom, dat tot 49 gespreksdeelnemers simultaan toont. Ook Microsoft Teams verhoogt nu het aantal gebruikers in beeld tot negen.

Verder besteedt het bedrijf ook aandacht aan de gebruikerservaring bij de videogesprekken. Zo werkt Google aan de beeldkwaliteit bij gedempt licht. Ook het uitfilteren van storende achtergrondgeluiden staat nog op de planning. Alle upgrades in Meet zullen voor de volgende zes maanden ook gratis zijn, tot september 2020.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here