Nizhnevartovsk, Russia - February 22, 2013: Man hand holding iPhone 4 with Gmail App. iPhone is product Apple Inc. Gmail is a free, advertising-supported email service provided by Google.

Cybercriminelen maken gebruik van de coronacrisis om hun phishingmails effectiever te maken. Google presenteert de nieuwe cijfers, en die zien er niet goed uit.

Advertentie

Elke dag blokkeert Google meer dan 100 miljoen phishingmails in Gmail. Met de coronacrisis neemt dat aantal toe. Zo ontdekte Google de voorbije week dagelijks meer dan 18 miljoen malware- en phishingmails die de coronacrisis uitbuiten. Dat maakt Google in een blogpost bekend. Deze berichten komen nog eens bovenop de 240 miljoen spammails over COVID-19 die Google elke dag signaleert.

It-criminelen doen zich bijvoorbeeld voor als officiële organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO). Met hun berichten zetten ze lezers aan een donatie te maken voor een coronavaccin of op een geïnfecteerde link te klikken. Phishing treft dan weer voornamelijk mensen die van thuis uit werken. In beide gevallen gebruiken criminelen angst en financiële beloningen om snelle reacties uit te lokken, zegt Google.

Cybercriminelen door zich voor als de Wereldgezondheidsorganisatie
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here