Google maakt het third-party applicaties moeilijk om de Play Store te vermijden. Epic Games heeft daarom besloten om Fortnite nu te lanceren via de app.

Advertentie

Fortnite, het third-person shooter-spel van Epic Games, is nu ook beschikbaar via de Google Play Store op Android. Dat meldde de Amerikaanse nieuwssite The Verge gisteren. Hoewel er al langer een Android-versie van Fortnite bestaat, moest je het spel vroeger downloaden via de website van Epic Games. Via de Google Play Store ging dat niet. Door de toenemende druk van Google op aanbieders van externe applicaties zoals Fortnite, heeft Epic Games besloten het spel nu toch te lanceren via de Play Store.

‘Nadat we Fortnite 18 maanden buiten de Google Play Store hebben gehouden, zijn we tot een nieuwe conclusie gekomen’, luidt de verklaring van Epic. ‘Google stelt software die buiten de Play Store wordt gedownload in het nadeel door technische en zakelijke maatregelen.’ Zo stuurt Google gebruikers herhaalde veiligheidswaarschuwingen over Fortnite en blokkeert het de externe applicatie zelfs via Google Play Protect.

30% taks op in-app aankopen

Om die nadelen te omzeilen heeft Epic Games besloten om toch Fortnite via de Google Play Store beschikbaar te maken. Daar is echter een grote kost aan verbonden. Google eist immers 30 procent op van de in-app aankopen. Echt gelukkig is Epic hier dan ook niet mee: ‘De store tax van 30 procent is een hoge prijs wanneer 70 procent van de gameontwikkelaars alle kosten moet dragen voor het ontwikkelen, beheren en ondersteunen van hun games’, zei Epic Games CEO Tim Sweeney nog in augustus 2018.

Eind vorig jaar liet Google nog weten aan The Verge dat het bedrijf geen uitzondering op dit beleid wilde maken voor Fortnite. Toch hoopt Epic Games dat de techgigant op dit beleid zal terugkomen. ‘We hopen dat Google in de nabije toekomst zijn beleid en zakelijke transacties zal herzien, zodat alle ontwikkelaars vrij zijn om klanten op Android en in de Play Store te bereiken via open services die kunnen concurreren op een gelijk speelveld‘, besluit de verklaring van Epic.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here