Young happy smiling student man hipster blogger vlogger glasses have online interview skype call shoot self presentation video log explain tell story chat look at camera home library point at camera

Na Microsoft Teams voegt nu ook Skype een nieuwe functie toe aan videogesprekken. In drie eenvoudige stappen kan je een nieuwe achtergrond kiezen.

Advertentie

Nu we allemaal massaal gebruikmaken van videoconferencingtools, voegen softwareproviders aan een snel tempo nieuwe functies toe aan hun apps. Of je nu Zoom, Houseparty of Teams gebruikt, leuke of handige features geven vaak de doorslag in je gebruikerservaring. Dat beseft ook Skype. Met een nieuwe functie om je achtergrond te kiezen, hoopt moederbedrijf Microsoft nu nog meer gebruikers te overtuigen. Zo kan je je achtergrond veranderen in Skype:

1. Download de laatste versie van Skype

Vanaf nu kan je een gepersonaliseerde achtergrond kiezen in de laatste versie van Skype op Windows, Mac, Linux en het web. Je kan de software hier downloaden. De Windows 10 Store-versie gebruiken lukt niet: de achtergrondfunctie is in deze versie van de software niet beschikbaar. Let dus goed op dat je de juiste versie van Skype op je pc zet.

2. Ga naar de instellingen en klik op ‘Video en audio’

Nadat je de nieuwste versie van Skype hebt gedownload, klik je op de drie puntjes bovenaan het Skype-venster om je instellingen te openen. Vervolgens ga je naar video en audio. Hier kan je je achtergrond veranderen of ‘blurren’.

Afbeelding met schermafbeelding

Automatisch gegenereerde beschrijving

Om je achtergrond te vervagen klik je op de knop ‘Vervaging’. Om een custom achtegrond te kiezen, moet je eerst een foto selecteren:

3. Kies je achtergrond en laad de foto op in Skype

Van the Oval Office tot Middle-earth of de skyline van New York City, download de achtergrond die je wil en zet de foto op je harde schijf. Ga terug naar Skype en klik nu op ‘Afbeelding toevoegen’. Selecteer het afbeeldingsbestand. Je achtergrond wordt automatisch bijgewerkt voor het gesprek dat je voert.

Klik op ‘Afbeelding toevoegen’

Meerdere achtergronden

Zo! Je hebt nu een custom achtergrond aan Skype toegevoegd. Als je een achtergrondafbeelding die je hebt geüpload toch wilt verwijderen, klik je op het kleine witte kruis in de rechterbovenhoek van die afbeelding. Natuurlijk kan je ook meerdere afbeeldingen uploaden.

Je achtergrond veranderen in Skype is supereenvoudig. Of het nu een gek of serieus gesprek is, met je familie of je collega’s, met een aangepaste afbeelding worden Skype-videogesprekken nog leuker en effectiever.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here