Young professional esports players playing games

De verkoop van games boomt en bereikt een absoluut hoogtepunt met 10 miljard dollar omzet per maand.

Advertentie

In tijden van lockdown zijn games een populaire vorm van entertainment. Voor wie niet graag leest, niet naar school kan gaan en niet gaat werken, is gaming een welkome afleiding in de zee van tijd die we nu allemaal hebben. En daar profiteert natuurlijk de gaming-industrie van. De omzet van de sector bereikte in maart wereldwijd een absoluut hoogtepunt, stelt Nielsen Research in een nieuw rapport.

Uit de cijfers blijkt dat de globale verkoop van games in maart steeg tot zo’n 10 miljard dollar, het hoogte maandtotaal ooit. De totale omzet steeg daarmee met 11 procent tegenover maart 2019. Zowel de verkoop van hardware, software als accessoires nam sterk toe.

Een absolute topper was Animal Crossing: New Horizons. In maart ging het spel vijf miljoen keer over de digitale toonbank. Daarmee brak Animal Crossing: New Horizons het record voor de maandelijkse verkoop van console-games dat eerder in handen was van Call of Duty: Black Ops IIII. De combinatie van sociale functies en een ontspannen omgeving was perfect voor de lockdown.

 

Dit waren de populairste games in maart:

Top games per medium

Top 5 pc-games

1. Dungeon Fighter Online

2. League of Legends

3. Crossfire

4. Fantasy Westward Journey Online II

5. Doom Eternal

Top 5 console-games

1. Animal Crossing: New Horizons

2. FIFA 20

3. MLB The Show 20

4. Call of Duty: Modern Warfare

5. NBA 2K20

Top 5 mobile games

1. Honour of Kings

2. Gardenscapes

3. Candy Crush Saga

4. Last Shelter: Survival

5. Pokémon GO

Groter dan Hollywood

Gaming is big business. Met een omzet van 109,4 miljard dollar (98 miljard euro) vorig jaar was de gaming-industrie groter dan Hollywood en de muziekindustrie samen. Daarbij is 80 procent van de omzet afkomstig van gratis games als Fortnite. Zulke games zijn gratis te downloaden en te spelen, maar bieden wel in-game aankopen aan. Op die manier werd Fortnite vorig jaar de best verdienende game ter wereld.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here