Bangkok, Thailand 21/12/2018 The logo of Apple brand in front ot First Apple store in Bangkok, Thailand.

Op woensdag meldde het Amerikaanse securitybedrijf SecOps dat een lek in de mailclient van iPhones en iPads een gevaar vormt voor de gegevens van miljoenen gebruikers. Ondertussen zegt Apple dat het geen aanwijzingen heeft dat het lek in de praktijk misbruikt is.

In een verklaring aan Bloomberg reageert Apple op de waarschuwing van SecOps in verband met het lek in de iOS-mailclient. Daarover schreven we gisteren al een artikel. Het softwarebedrijf zegt nu dat de kwetsbaarheid geen directe bedreiging vormt voor gebruikers en dat er snel een update komt. ‘Apple neemt elke melding van veiligheidsbedreigingen serieus. We hebben het rapport van de onderzoekers grondig doorgenomen en we zijn op basis van de informatie tot de conclusie gekomen dat deze veiligheidsproblemen geen directe bedreiging vormen voor onze gebruikers’, vervolgt Apple in het statement.

Apple: lek niet bewezen

De drie kwetsbaarheden die in Mail zijn ontdekt zouden de ingebouwde veiligheidsmaatregelen in iPhones en iPads niet kunnen omzeilen. Het bedrijf voegt daaraan toe dat het geen bewijs heeft gevonden dat deze lekken werden gebruikt om gegevens van klanten te stelen. Woensdag zei ZecOps echter wel dat de kwetsbaarheden zijn gebruikt om topmensen in bedrijven te viseren. Met een gerichte aanval via een e-mail zouden hackers toegang hebben gekregen tot de gegevens van deze profielen.

Tot slot besluit Apple dat de fix voor het lek in Mail er snel aankomt. Wanneer dat precies zou zijn, is nog niet bekend. Wel zit de update al in de bètaversie van iOS 13.4.5. Gebruikers die niet met de bèta werken kunnen de Mail-app in de tussentijd deactiveren en een ander e-mailprogramma gebruiken. Outlook of Gmail zijn veilige alternatieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here