De start-up Stuart is na een testperiode van 6 maanden officieel gelanceerd in Parijs. Door een uitgebreid netwerk aan onafhankelijke koeriers kunnen pakketten in de Franse hoofdstad maar liefst binnen het uur worden geleverd.


Met het Stuart-platform kunnen bedrijven beroep doen op onafhankelijke koeriers die real-time kunnen worden opgeroepen via de app. Bovendien kan de dienst met de verkrijgbare API rechtstreeks geïntegreerd worden in elke webshop. Zo kunnen klanten razendsnel hun bestelling ontvangen.

“We analyseerden de ontwikkeling van globale naar lokale e-commerce, en we ontdekten twee dingen,” laat mede-oprichter Benjamin Chemla aan Rude Baguette weten. “Enerzijds werken brick-and-mortar-handelaars samen met webshops om bijkomende opbrengsten te genereren. Anderzijds willen webwinkeliers hun producten dichter bij de klanten brengen en de levertijd beperken.” Daarom riepen Benjamin Chemla en Clément Benoit in 2015 het Stuart-platform in het leven.stuart-courier-delivery-details-iphone

De geregistreerde koeriers maken gebruik van verschillende vervoersmiddelen – gaande van fiets tot bestelwagen – om elke bestelling te kunnen vervoeren. Als er een bestelling binnenkomt, wordt de dichtstbijzijnde koerier met het meest geschikte transportmiddel geselecteerd, die dan het pakketje bij de handelaar komt ophalen. De rest van de rit kan de handelaar volgen via de app.


Hoewel de start-up nog maar een jaar oud is, lijkt het platform tot nu toe een denderend succes te worden. Vorig jaar kon de start-up 22 miljoen euro ophalen bij diverse financiers, waaronder Geopost, deel van La Poste, en ondertussen wordt de dienst gebruikt door bedrijven zoals Sushi Shop, Pizza Hut, Franprix en honderden kleine handelaars.

Ook in Londen wordt het platform inmiddels aan een testperiode onderworpen, en volgens de vacatures op de website is onder andere Brussel weldra aan de beurt.