Scandinavische meubelzaak Jysk laat klanten sinds deze week toe om meubels online te reserveren en in de winkel op te halen.


Online bestellen, offline afhalen

Jysk, ook weleens de Deense tegenhanger van Ikea genoemd, begint met een online click-and-collect-functie. Belgische klanten kunnen voortaan een bestelling online vervolledigen en de artikelen in een fysieke winkel ophalen. De webshop geeft daarom actuele winkelvoorraden weer, zodat klanten zelf zien of hun bestelling in hun dichtstbijzijnde filiaal aanwezig is. Ook de levering aan huis blijft mogelijk.

Nieuwe speler

De meubelketen maakte eerder deze maand zijn intrede in België met filialen in Shoten en Genk. Over enkele jaren wil Jysk echter meer dan vijftig filialen in België geopend hebben.

‘Jysk is een grote organisatie met veel winkels over de hele wereld. Echter, we openen in België wetende dat we nieuw zijn voor de Belgische consument en dat we iets bijzonders moeten bieden om succesvol te kunnen zijn’, verklaarde Frank Christant, countrymanager voor Jysk in Nederland en België. In totaal telt Jysk al ruim tweeduizend vestigingen in 48 landen.