Contactloos betalen wordt niet alleen een optie aan de kassa, maar ook in de bus. Tegen 2020 wil De Lijn cash geld verbannen uit alle voertuigen.

In de toekomst kunnen passagiers niet meer met cash betalen in bus of tram. Vervoersmaatschappij De Lijn plant om contactloos betalen mogelijk te maken in haar voertuigen tegen 2019 of uiterlijk tegen 2020. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Veiliger

Om de betaaloplossing aan te bieden moeten compatibele terminals worden geplaatst die contactloos betalen met kaart of smartphones aanvaarden. Het betalen gaat dan door het gewenste betaalproduct in de buurt van de terminal te houden, waarna de transactie automatisch wordt uitgevoerd. Een pincode ingeven is niet meer nodig.

Dat spaart de chauffeurs van de voertuigen tijd, maar is ook veiliger, zegt woordvoerster Astrid Hulhoven. ‘Het staat in onze beheersovereenkomst dat we geen cash meer willen op onze voertuigen. Wisselgeld is altijd een potentieel gevaar voor de chauffeurs.’ Wanneer het contactloos betalen wordt ingevoerd, wordt cash geld dan ook niet meer aanvaard op de voertuigen.

Geen cash

De Lijn moedigt passagiers al langer aan om geen cash meer te gebruiken op bus of tram. In de plaats daarvan is het mogelijk om vervoerstickets te kopen op het internet, via sms of via de app van de vervoersmaatschappij.

 

Bancontact over mobiel betalen: ‘Nu draait het om bewustmaking’

 


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here