Istanbul, Turkey - January 25, 2019: Woman in the farm planning a route using a Google Maps application on Apple iPhone X. Google Maps is a most popular web mapping service for mobile provided by Google inc.

Krijg je soms absurde antwoorden wanneer je iets opzoekt via Google? Met een nieuwe functie beoordeelt de zoekmachine nu zelf de kwaliteit van zijn resultaten.

Advertentie

Google weet alles. Nu ja, toch bijna alles. Op sommige vragen vindt de zoekmachine nu eenmaal geen passend antwoord. Soms is de juiste informatie gewoon niet beschikbaar op het web of is er geen antwoord op je vraag. Daarom rolt Google vanaf nu een nieuwe functie uit. Je krijgt voortaan een melding wanneer er geen goede zoekresultaten zijn gevonden.

Om de resultaten van de zoekmachine te verbeteren, lanceert Google Search twee nieuwe features. Zo krijgen gebruikers vanaf nu een melding wanneer er ‘geen goede overeenkomsten zijn voor de zoekopdracht’. Hoewel je de Google zoekresultaten nog steeds te zien krijgt zodat je zelf kan beoordelen of ze nuttig zijn, wil het bedrijf je met de melding laten weten dat het waarschijnlijk niet heeft gevonden wat je zocht. Daarnaast zal de zoekmachine ook alternatieve zoektermen voorstellen en tips geven over hoe je zoekopdracht kan herformuleren.

Niet erg nuttig

In het verleden heeft Google al verschillende functies toegevoegd om zijn zoekmachine nog beter te maken. Als een zoekopdracht een spelfout bevat, doet het systeem aanbevelingen om de opdracht aan te passen. Daarnaast werkt het bedrijf ook voortdurend aan de onderliggende technologie in Search om taal beter te begrijpen.

Ondanks deze maatregelen geeft Google toe dat sommige zoekresultaten nog steeds niet zo overeenkomen met de zoekopdracht. ‘Sommige resultaten zijn gewoon niet erg nuttig. Het is vaak beter om te weten dat er geen antwoord is, dan wanneer je een foutief antwoord vindt’, zegt Product Manager Elizabeth Tucker.

Tijd besparen

Verder zegt Tucker nog dat deze nieuwe functie niet te vaak zou mogen opduiken. Meestal vindt Google wél wat je zoekt. Maar als er toch geen antwoorden zijn, kan het je tijd besparen en hopelijk sneller aan het juiste resultaat helpen.

Tot slot meldt Google dat de functie eerst zal worden uitgerold in de Verenigde Staten. Daarna zijn ook andere gebieden aan de beurt.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here