Google Pixel Buds 2
Google lanceert de Pixel Buds 2 vanaf deze week in de webshop in de VS.

Na Apple en Bose lanceert nu ook Google eigen draadloze oordopjes. De Pixel Buds 2 zijn vanaf deze week in de Verenigde Staten te koop.

Advertentie

Gisteren kregen we van Google een sneak peak van Pixel Buds 2 in screenshots van de bijbehorende Pixel Buds-app. Nu maakt Google de draadloze oortjes beschikbaar in de webshop in de Verenidge Staten. De draadloze oortjes van Google kosten er 179 dollar, of omgerekend 166 euro.

Design en ergonomie

In 2017 bracht Google de eerste generatie Pixel Buds uit. Nu komt de techgigant met een update, en die betekent al meteen een hele verbetering op het vlak van design. Deze keer zijn de Pixel Buds wel volledig draadloos. Daarmee kunnen ze meteen concurreren met de Apple AirPods of de Samsung Galaxy Buds Plus. Ook zijn de oortjes verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Clearly White, Oh So Orange, Quite Mint en Almost Black.

Het ontwerp van de buds is gebaseerd op duizenden verschillende oren om écht ergonomisch te zijn. Ook zijn ze zweet- en waterbestendig, handig als je gaat sporten. De oortjes worden geleverd in een eivormig oplaaddoosje. Hiermee zouden de buds 24 uur lang moeten meegaan. Opladen kan vervolgens met een draadloze oplader die de qi-standaard gebruikt.

draadloze oortjes

Geluidservaring

De belangrijkste feature voor een hoofdtelefoon is natuurlijk het geluid. Google heeft de Pixel Buds 2 ontworpen met aangepaste 12 millimeter drivers, twee microfoons en een accelerometer. Dit voor een optimale geluidskwaliteit.

Omdat de oortjes nog niet in Europa beschikbaar zijn, moeten we ons voor de luisterervaring baseren op reviews in de Amerikaanse media. En die reviews zijn over het algemeen niet laaiend. The Verge schrijft in een sterke review dat de Pixel Buds 2 je wel ‘een heel aangename luisterervaring’ bezorgen. Toch zijn er ook een aantal minpunten aan de oortjes. Zo laat het systeem van Google wel wat omgevingsgeluiden door – er is geen active noise cancellation. Daardoor komen ook basgeluiden met deze oortjes minder sterk naar voren.

Ook hebben de buds een Adaptive Sound-functie die ervoor zorgt dat het volume zich automatisch aanpast aan het omgevingsgeluid. Op die manier blijft het volume voor jou als gebruiker even luid klinken. Uiteraard kan je het volume ook zelf nog aanpassen.

Software en bediening

Google legt de nadruk op software om met de oortjes een verschil te maken met de concurrentie. Met de ‘Fast Pair’-functie verbinden Pixel Buds automatisch met je smartphone. Dat is erg handig. Daarnaast maakte Google een Pixel Buds-app om de oortjes te bedienen en in te stellen. De applicatie is wel enkel beschikbaar voor Android.

Ook kan je de Pixel Buds 2 bedienen met handelingen op de oortjes. Het volume pas je bijvoorbeeld aan door naar voor of naar achter te swipen. Wel is het systeem daarvoor foutgevoelig.

Pixel Buds 2 in Europa

Momenteel zijn de nieuwe oortjes van Google enkel verkrijgbaar in de Verenigde Staten. De Pixel Buds 2 zouden in 2020 alvast niet in Europa verschijnen. Over een mogelijke lancering in onze contreien is er nog niets bekend. Wel is het natuurlijk mogelijk om de oortjes via grijze import te kopen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here