Door de coronamaatregelen in de Amerikaanse staat Californië staat de productie in Tesla-fabrieken stil. Kopman Elon Musk noemt het beleid ‘fascistisch’.

Advertentie

Tijdens een telefoongesprek over de kwartaalcijfers van Tesla laat Elon Musk zich kritisch uit over de coronamaatregelen in Californië. Dat meldt de Amerikaanse zender CNBC.

Inwoners van de staat mogen alleen voor noodzakelijke zaken de deur uit en enkel essentiële bedrijven mogen open. Omwille van deze maatregelen ligt de autofabriek die in de Amerikaanse staat is gevestigd dan ook stil. Dat is volgens Musk een groot risico, omdat de fabriek in Californië enorm veel auto’s produceert.

Elon Musk is dus duidelijk niet blij met de maatragelen. In hetzelfde gesprek heeft de Tesla-kopman kritiek op de lockdowns in verschillende landen. ‘Zeggen dat mensen hun huis niet mogen verlaten en dat ze gearresteerd worden als ze dat wel doen, is fascistisch. Dit is niet democratisch, dit is geen vrijheid. Geef mensen verdomme hun vrijheid terug!’.

Elon Musk op social media

Ook op Twitter had Musk al eerder zijn ongenoegen geuit over het coronabeleid in de Verenigde Staten. ‘FREE AMERICA NOW’ was de niet mis te verstane boodschap. Woensdag tijdens de conference call ging Musk dus nog verder. ‘Dit is een periode om na te denken over de toekomst en ons af te vragen of het oké is om mensen hun rechten te schenden wat alles wat er gaande is?’, zei hij.

Verder verduidelijkt CNBC nog dat Musk de coronamaatregelen in Califonië niet juist weergeeft. In tegenstelling tot wat die zegt, mogen mensen in de staat wel hun huis verlaten. Wel is het zo dat enkel essentiële bedrijven open mogen blijven. Ook grote publieke samenscholingen zijn er verboden zijn.

Eerder heeft Musk wel een helpende hand geboden in de coronacrisis met de productie van beademingsapparatuur.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here