‘The front page of the internet’, zoals Reddit zichzelf noemt, introduceert een nieuwe chattool voor gebruikers in subreddits. En de lancering is geen onverdeeld succes.

De Amerikaanse sociale nieuwswebsite Reddit werd in juni 2005 opgericht door Steve Huffman en Alexis Ohanian. Op het platforms kunnen geregistreerde gebruikers berichten toevoegen door een link, een foto of video of een eigen tekst te delen en op deze berichten te reageren. De site is onderverdeeld in verschillende subreddits of platforms die gebaseerd zijn op specifieke interesses of onderwerpen.

De verschillende subreddits krijgen er nu een nieuwe feature bij. Dat meldt het bedrijf in een post op r/Blog, de officiële blog van het platform. ‘Start Chatting’ is een chattool die kleine groepen gebruikers samenbrengt in een virtueel gesprek. In deze privéchatroom kunnen de ‘redditors’ van mening wisselen, posts delen of gifs posten.

Met de nieuwe chattool wil Reddit mensen samenbrengen. ‘Of het nu gaat om onderwerpen die te maken hebben met Covid-19, lokaal nieuws of hun favoriete games en hobby’s, mensen over de hele wereld zijn op zoek naar anderen om mee te praten. Omdat Reddit een unieke positie heeft om in deze situatie te helpen, hebben we een nieuwe tool ontwikkeld waarmee je gemakkelijker andere mensen kunt vinden die over dezelfde dingen willen praten als jij.’

Kritiek

De voorbije maanden heeft Reddit de nieuwe functie getest in verschillende subreddits. Hoewel de officiële lancering van ‘Start Chatting’ eigenlijk pas voor later gepland was, heeft het bedrijf besloten de chattool eerder live te zetten door de toename in interesse bij gebruikers. De tool wordt nu in ongeveer 16.000 subreddits uitgerold. Daarna wordt de feature stelselmatig over het hele platform uitgebreid.

In het verleden heeft Reddit ook al geëxperimenteerd met chatrooms. In 2018 testte het bedrijf een nieuwe functie waarbij de moderatoren van verschillende subreddits chatrooms konden oprichten. ‘Start Chatting’ is echter een nieuw concept omdat het gericht is op kleine groepen gebruikers. Ook is het niet afhankelijk van moderatoren.

Zoals te verwachten op Reddit, kwam er meteen na de aankondiging van de nieuwe chatrooms al meteen heel wat kritiek. ‘Wauw. Jullie hebben net weer een functie gelanceerd die ik haat’, klinkt het bij een gefrustreerde redditor. ‘Ik wil geen chatfunctie. Als ik over iets wil chatten, gebruik ik Discord. Ik heb gewoon geen behoefte aan een chatfunctie op dit platform, ooit. Ik heb mijn account ingesteld om chatten voor iedereen te verbieden, en zo blijft het ook. Doe het beter.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here