Mozilla werkt aan een add-on voor de internetbrowser van Firefox. Met deze dienst kunnen gebruikers willekeurige, anonieme e-mailadressen kunnen aanmaken om zich te registeren bij webdiensten. Zo komt veilig surfen weer een stapje dichterbij.

Advertentie

Vind je het vervelend om je persoonlijke e-mailadres te delen op het web? Ben je de eindeloze spamberichten in je mailbox beu? En maak je je zorgen dat hackers via een e-mail bij je kunnen binnenbreken? Mozilla wil mensen helpen veilig te surfen. Met ‘Private Relay’, een nieuwe functie voor Firefox, hoef je nooit meer je persoonlijke e-mailadres te delen.

Private Relay maakt met één druk op de knop een online alias voor je aan. De software genereert een random e-mailadres voor jou dat enkel werkt voor een bepaalde site. Daarna stuurt het alle e-mails automatisch door naar je echte e-mailadres. Het doel van Private Relay is om je gegevens te beschermen bij een hack.

‘Private Relay zorgt ervoor dat je persoonlijke e-mailadres niet kan worden achterhaald en vervolgens gekocht, verkocht, verhandeld of gecombineerd met andere gegevens om je persoonlijk te identificeren, te volgen en/of te targeten’, staat er te lezen op Github. De alias geeft je ook controle over de e-mails die je te zien krijgt. Als je bepaalde content niet meer wil ontvangen, kan je het valse adres uitschakelen of gewoon verwijderen.

Beschikbaarheid

Private Relay is verkrijgbaar als add-on in Firefox, maar zit momenteel nog in de experimentele fase. De bèta die online staat is invite-only en is dus niet beschikbaar voor het brede publiek. Momenteel werkt Mozilla wel aan een wachtlijst op de website waarop je je kan registreren. Wie nu al veilig wil surfen, kan ondertussen bij Apple terecht. Met ‘Verberg mijn e-mail’ voor ‘Log in met Apple’ wordt een uniek, willekeurig e-mailadres aangemaakt, zodat je persoonlijke e-mailadres privé blijft.

Zou jij Private Relay voor Firefox gebruiken wanneer de functie uitkomt? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here